Втори ден руската църква в София остава затворена, след експулсирането на председателя ѝ архимандрит Васиан и още двама служители. Днес стана ясно, че църквата не функционира заради физическа невъзможност и нейната съдба ще бъде решена от Руската православна църква.

Да бъде отворен храма, за да има къде да се уединим в молитвата си, призоваха и тази вечер миряни.

Дойде и първа позиция от член на Светия Синод на Българската православна църква. В соцалната мрежа, видинският митрополит Даниил напомня, че в настоящето смутно политическо време, политическите пристрастия, партии, идеологии, съюзи и коалиции ще преминат, както са преминавали безвъзвратно в историята на страната ни редица такива.

ДАНС обяви, че експулсира архимандрит Васиан и още двама служители заради шпионаж и дейност срещу националната сигурност на България. Според теолога и политически анализатор д-р Благовест Върбаков службите са свършили работата си.

"Нека да не намесваме в действията на службите, които се грижат за нашата сигурност с етични и морални норми, които ни ръководят. Националната сигурност е много важна. Знае се, че успешната манипулация става и по линия на вероизповеданията. Руската църква от години си има своята пропаганда", каза д-р Върбаков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase