Снимка: БГНЕС
fallback

ПП-ДБ излезе с декларация по повод 22 септември – денят, в който честваме независимостта на България.

На 22 сптември 1908 г. във Велико Търново с манифест българският княз Фердинанд обявява независимостта на България.

"Има две дати в историята ни, които стоят на пиедестал. Едната е 6 септември, когато е Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Другата дата е истинският ден за свободата на българския народ и това е 22 септември, когато България се връща на картата като достойна и свободна държава", каза депутатът от ПП Йордан Терзийски.

По думите му България е защитила с кръв свободата си.

"Този важен историческа акт става възможен, защото обединява народа. Днес почитаме упоритостта, предаността на тези, които не се отказаха от мечтата за свободна и независима България. Независимостта на България е отвоювана от обществото и сега повече от всякога е важно да се борим за европейския път на България. И днес усилията ни са насочени към свободна инезависима България. Нека да помним, пазим и защитаваме завета на предците ни и да не забравяме думите на премиера Александър Малинов 9 „Независимост не се откупува“ и да учим децата си, че най- големият враг на свободата е страхът", посочи Терзийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 7 месеца

Ето този празник трябва да бъде премахнат, а не 3 ти март. В момента България е всичко друго, но не и независима държава. Може на негово място да празнуваме деня на благодарността. Да колим и ядем пуйки, от благодарност към пуйките

25

Анонимен

преди 7 месеца

До Анонимен Зависими сме били от политиката на недоносчето СССР.

24

Анонимен

преди 7 месеца

Няма такова нещо като истинска независимост, преди сме били зависими от Русия, а сега от политиката на ЕС

fallback