Снимка БГНЕС, архив

Полицаят, стрелял и убил 18-годишния Светльо Младенов в София, е използвал лично оръжие, съобщава bTV, като се позовава на свои източници.

33-годишният служител на реда е имал в себе си и лично, и служебно оръжие. Като пред разследващи той е разказал, че по време на преследването служебното е изпаднало, затова е използвал личното.

Полицаят е разказал, че до стрелбата се е стигнало, след като 18-годишното момче е посегнало към чантата си, а униформеният решил, че ще извади оръжие.

Предположил това, защото е имало данни, че бандата извършва грабежи, а на жертвите си момчетата са казвали, че имат пистолет.

Още по темата

Инцидентът стана в нощта срещу 18-и септември. В 4-о РУ получили сигнал за грабеж на 2 момичета. Ударили едното с палка по главата и взели от нея чанта. Двете описали трима души, носели маски и суитшърти, обясни директорът на СДВР. Бил изпратен екип.

Около 3 часа по-късно - в 5 часа сутринта, имало втори сигнал. Той гласял, че трима души прескачат ограда. Криминалистите видели, че се качват в автобус. Подали звуков сигнал и рейсът спрял.

Младежът в рейса бил задържан, но другите двама слезли и хукнали да бягат. Криминалистът извикал, че е полицай и предупредил, че ще стреля. Свидетели потвърдили и за предупреждението, и за контролните изстрели.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase