Снимка БГНЕС, архив

Полицаят, стрелял и убил 18-годишния Светльо Младенов в София, е използвал лично оръжие, съобщава bTV, като се позовава на свои източници.

33-годишният служител на реда е имал в себе си и лично, и служебно оръжие. Като пред разследващи той е разказал, че по време на преследването служебното е изпаднало, затова е използвал личното.

Полицаят е разказал, че до стрелбата се е стигнало, след като 18-годишното момче е посегнало към чантата си, а униформеният решил, че ще извади оръжие.

Предположил това, защото е имало данни, че бандата извършва грабежи, а на жертвите си момчетата са казвали, че имат пистолет.

Още по темата

Инцидентът стана в нощта срещу 18-и септември. В 4-о РУ получили сигнал за грабеж на 2 момичета. Ударили едното с палка по главата и взели от нея чанта. Двете описали трима души, носели маски и суитшърти, обясни директорът на СДВР. Бил изпратен екип.

Около 3 часа по-късно - в 5 часа сутринта, имало втори сигнал. Той гласял, че трима души прескачат ограда. Криминалистите видели, че се качват в автобус. Подали звуков сигнал и рейсът спрял.

Младежът в рейса бил задържан, но другите двама слезли и хукнали да бягат. Криминалистът извикал, че е полицай и предупредил, че ще стреля. Свидетели потвърдили и за предупреждението, и за контролните изстрели.
 

Коментари Напиши коментар

64

лекар ихтиманец

преди 1 седмица

Браво, полицията ми се издигна в очите! Ако продължава така, София ще стане отново прекрасен град!

63

Анонимен

преди 1 седмица

Ами добре е направила полицайката, тоя защо е бягал и от кои българи е? Да се беше предал, и без това съда нищо нямаше да му направи.

62

2

преди 1 седмица

какво "момче" какъв 'младеж" - това е гнусен престъпник, който обира слаби и беззащитни жертви и им нанася побой и ги души.....Полицая е ГЕРОЙ!!!!!