Снимка Димитър Кьосемарлиев

Президентът на КНСБ Пламен Димитров се качи на трибуната на протестиращите пред сградата на министерски съвет, веднага след като приключи срещата му с министър-председателя акад. Николай Денков в Министерски съвет, и съобщи, че е поставил четири основни искания към властта.

"Искаме постигнатите споразумения за натоварване на мините да бъдат описани с конкретни срокове по години и искаме да се подсигурят застрашените работни места в сектора", заяви Димитров.

Друго искане, поставено от него към премиера Денков, е отпуснатите средства за подпомагане на енергийния сектор реално да стигнат до миньори и енергетици, предаде БТА.

Още по темата

"Четвъртото ни искане е всички парламентарно представени партии да излязат поименно пред нас и да гарантират, че без значение кой ще управлява следващите девет месеца, не правителството, а партиите да гарантират, че подписаните договорки ще бъдат изпълнени, защото се уморихме от бездействието на различни правителства", каза Димитров.

По негови думи властта има двуседмичен срок, за да изготви споразумението и да покани протестиращите на преговори. Димитров посочи 30 септември за краен срок.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase