Снимка: БГНЕС

Властта се готви за протестите на зърнопроизводителите, които са предвидени следващата седмица. Вътрешният министър Калин Стоянов призова да не се ескалира напрежението.

"МВР се е подготвило за протестите на зърнопроизводителите. Искам да апелирам към всички, които искат да се включат в протеста, да спазват стриктно правилата, да не допускат ескалиране на напрежението, да не ограничават свободното придвижване на граждани", каза Стоянов пред Нова тв.

Още по темата
Вчера Николай Денков съзря умишлена конфронтация от зърнопроизводителите, които са отказали среща с премиера. По въпросът с падането на забраната за внос на украинско зърно, премиерът посочи, че това решение е правилното.

Убийството на Алексей Петров – заподозрени няма
 
"Много служители работят активно. Има много факти, обстоятелства, които ежедневно излизат, но всички тези следва да бъдат проверени. Ако питате дали имаме заподозрян, нямаме такъв все още. Но се надявам, че скоро ще имаме резултат, който да покаже кой по какъв начин е поръчал и извършил това убийството", каза Стоянов.

Изборите

Относно подготовката за изборите вътрешният министър каза, че ще има масови акции там, където има съответната информация за евентуално подготвени нарушения на изборното законодателство.

"Всички сигнали, които ние получим, билото оперативни, билото на ниво преписки, досъдебни производства, всички ще бъдат отработвани успоредно с прокуратурата", заяви вътрешният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase