Снимка: Bulgaria ON AIR

Жена играе кючек върху линейка - видеото, публикувано в социалните мрежи, предизвика бурна обществена реакция и недоволство. Клипът, озаглавен "Петъчно настроение", е качен на 8 септември.

На видеото близки на танцуващата се опитват да я свалят от автомобила на Спешна помощ, но тя отказва. Всичко това на фона на музика и викове.

От Министерството на здравеопазването съобщиха за Новините ON AIR, че линейката е на филиала за Спешна помощ в Котел, която е била повикана на адрес в с. Градец за пациентка с дихателна недостатъчност.

Поради липса на път и невъзможност да се стигне до адреса с автомобила лекарят и шофьорът тръгнали пеша.

След направения преглед и връщайки се към линейката двамата стават свидетели на арагонтността.

Директорът на ЦСМП-Сливен изрази недоволство от видяното във видеото и подчерта, че екипите са безсилни към предотвратяването на подобни деяния.

"Жената се беше качила върху предния прозорец на линейката. Близките ѝ я свалиха. 25 години съм шофьор на линейка и от ден на ден е по-зле. Нямаме подкрепа от реда. Отиваме с голи ръце. Мисля, че е редно да има и полиция с нас. Колеги са бити, обиждани. Има много случки. Този случай беше зрелищен, някаква дива музика", обясни шофьорът на линейката, цитиран от bTV.

В същото време това е единствената линейка, с която разполага спешният център в Котел.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase