Снимка: БГНЕС
fallback

В Българската армия казарми не са строени поне 40 години. Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев на изслушване в парламентарната ресорна комисия, предаде БГНЕС.

Според Тагарев населените места, от които армията е била изтеглена армията, са претърпели загуби. Той отбеляза, че опитът показва, че там, където има големи поделения, районите са по-добре икономически.

Министърът на отбраната каза, че не е задължително изграждането на нови казарми да са за НАТО, но и за професионални войници.

„Когато една страна-съюзник си изпраща военнослужещите тя поема пълната издръжка. Всяка страна на НАТО присъства на източния фланг и ако някой агресор тръгне към дадена държава, цялото НАТО е ангажирано. Това не е запълване на някакви наши липси“, обясни той.

Тагарев коментира, че армията 30 години не прави никакви сериозни усилия за повишаване на реализацията и сме изостанали много, но в момента се работи по редица приоритетни проекти.

„Не можем всичко да направим. Ние не можем да превъоръжим цялата армия – нещо, което от 30 години не е правено. Това не може да стане, но ще започнем с това, което е приоритетно“, каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

Христо Христов

преди 8 месеца

Курвaлъкът е част от ес и нато икономиката.

84

Анонимен

преди 8 месеца

Тоя човек с напредването на годините вече е блокирал и не мисли преди да говори. Какви казарми те гонят? Става въпрос за войски на НАТО,които да се настанят в България за 1 година, докато престарелият президент на САЩ падне от власт и идеологията за изнесена далече от САЩ и Западноевропейските държави война се спихне.Защото нито САЩ,нито ЕС имат намерение да поддържат Украйна да води война с Русия, а те да й плащат разходите.Ако Тагарев иска война, да ходи да се лекува.На нас война не ни трябва.

83

Петър

преди 8 месеца

Освен да вдигне оборотите на проститутките,не знам с какво ще помогне икономически натовската армия в казармите на градовете? Ще ядат повече хляб,ще пият повече бира ли,или ще се увеличи производството на тоалетна хартия?Ще ви оправят от джоба си скапаните пътища ли? Да припомня,че и в момента янките ползват абсолютно безплатно базите на наша територия.или пак има някаква далавера от коятое захлеби Тагаренко и компания

fallback