fallback

Директорът на АГ болница "Шейново" д-р Румен Велев очаква още утре да бъде отстранен от поста с решение на Столичния общински съвет. Това заяви самият той в студиото на на "Денят ON AIR".

"Утре в програмата на общинския съвет има 2 точки - едната е отговор на върната наредба от областния управител до СОС, издадена от конкурса на 27 юли, в който откри доста грешки - едната - моето неизбиране за директор на "Шейново". Предполагам в тази точка ще се вземе становище дали ще бъде обявен нов конкурс или ще бъде измислено нещо друго. Аз бях сложен в групата на кандидате за борда на директорите, за което не съм кандидатствал, имах оценка 5,25, останалите имаха по-висока оценка и изпаднах и от тази класация", заяви д-р Велев.

Oще по темата
По думите му, решението на СОС ще бъде скандално и от гледна точка на предстоящите избори: "Това им е последна сесия, ще има нови избори, не се знае кой ще дойде. Ако нещо се случи, следващите избраници ще отговарят за тези действия на този общински съвет. Взимат решения, за които няма да носят отговорност".

След конкурса д-р Таня Андреева е определена за временно изпълняващ длъжността. Д-р Велев е убеден, че има манипулации на конкурса, още повече, че месец и половина не е получил достъп до протоколите.

Проверките, които се извършват срещу него, д-р Велев определи като "скандални" по ред причини, сред които и това, че не са извършени по време на конкурса, а чак сега.

Очакванията му са да бъде освободен утре именно във връзка с разменените бебета - случай отпреди 9 месеца.

Д-р Велев уточни пред Bulgaria ON AIR, че в тази напрегната ситуация страда цялата болница. И изрази увереност, че много медици ще напуснат, ако той бъде отстранен като директор.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 7 месеца

Промяната продьлжава до пьлен крах

5

Цайсатия

преди 7 месеца

м ръсни дол ни кору мпирани лек ариЛозунга на бъдещото!!!

4

аз

преди 7 месеца

Велев може да е виновник, но е спечелил конкурса. Андреева изобщо не се е явила.

fallback