На 13 септември Върховният административен съд ще гледа делото срещу певицата Милена Славова, заведено от "София прайд". То е заради неин пост във Facebook, провокиран от снимка от "Прайд"-а.

"Предстои ми трето дело, споделих го във Facebook и няколко часа по-късно профилът ми беше блокиран. Това, което ме зарадва, беше, че приятели и фенове са събрали много подписи в направена петиция", каза Милена Славова пред Bulgaria ON AIR.

"Децата не трябва да виждат такива неща. Някой беше публикувал снимка, на която се сравняваше войводата от едно време с някакъв полугол мъж с българското знаме. Аз се възмутих. Нещата от гей парада не са за по улицата. Реагирах веднага и от там започна делото", коментира тя.

След това започнали съобщения със заплахи, които продължават и до днес.

"Казаха, че ще ми извадят очите, но аз не се страхувам. Това са болни мозъци, които са силни като са заедно", категорична е Славова.

"95% от обществото е на моя страна. В един момент се явявам като техния говорител и получавам силата им. Всеки един човек иска да си върви по улиците спокойно и да възпитава детето си както пожелае. Аз имам приятели гейове, които никога няма да парадират с това. Те също не подкрепят, не е това начинът. Мен ме дразни това, защото се слага насила", коментира певицата.

Тя разказа, че дъщеря ѝ също получава заплахи и че има ужасяващи съобщения. Момичето сега е на 15 години, но тогава е била едва 13-годишна. Милена Славова не е била нападана на улицата, но заяви, че хора я спират, за да я поздравят.

"Искам да изкажа огромни благодарности на хората, които имат моето мислене. Тук няма политици и политически партии. Ние трябва да си отстояваме позициите", категорична е тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase