fallback

Васил Божков се е прибрал доброволно в България, защото това е неговото желание още от 2020 г., заяви пред Bulgaria ON AIR адвокатът Людмил Рангелов.

"Той винаги е искал да се върне. Може да изчисти името си поне в частта, която касае обвиненията срещу него. Сигурен съм, че ще го изчисти. Утре очаквам да заяви намерение как ще се реализира. Ако бъдат зададени добри въпроси, премислени и нетенденциозни, обществото ще получи информация, която го интересува. Неговото завръщане е правилно действие", категоричен е адвокатът.

Той коментира и трагедията по Южното Черноморие.

Прокуратурата не може да каже, че има достатъчно данни, но е длъжна, с оглед на смъртните случаи в Царево, да изследва чрез досъдебно производство. Дали има виновен, ще стане ясно след много години, не по-малко от 4-5 години. Вероятно няма да се намери виновен, защото ако има съчетание на човешка небрежност с природна стихия, много трудно може да се намери коя е същностната причина, заяви Рангелов.

Той заяви, че има известни очаквания и резерви по отношение на падналия мост.

"Ако човешка дейност, неразрешена, е станала причина за подкопаването на основите на централния носещ блок и затова той се е срутил - да, тогава може да се стигне до отговорност. Там виждам известна възможност. Това са сложни експертизи. Проблемът не е, че прокуратурата ще направи някакви пропуски. Проблем е дали всички тези обстоятелства могат да бъдат изяснени и насочени към конкретно виновно лице", анализира гостът.

Вижте във видеото мнението на адвокат Рангелов за бързото законодателство и гласуваните вчера текстове в Закона за движение по пътищата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Чичо

преди 8 месеца

В това е реклама на България. Всичко живо иска в Дубай ама милиардерите искат с татковината. Не смешно ами абсурдо звучи.

20

Анонимен

преди 8 месеца

КАК ДА ГО ИЗЧИСТИ КАТО ДОКАЖЕ ПРОИЗХОД НА МИЛИАРДИ- ДА БЕ ТОА ГЕНИЙ ОБРА НЕ САМО ЖИВИТЕ АМИ И МЪРТВИТЕ- ПОЗОР Е

19

чш

преди 8 месеца

ае стига с тоя мъртвец ни занимавахте !

fallback