"Пишем един исторически роман покрай изборите, но ми се струва, че този роман отива към своя край, не с отворен финал, а трагичен. От роман се превръща в телевизионен сапунен сериал на политическата действителност. Този сериал е нискобюджетен, защото героите са едни и същи. Все по-малко положителни герои остават в политическия сюжет на България", заяви писателят Димитър Недков в студиото на "Денят ON AIR'.

По думите му задкулисието е изгонило положителните герои.

"Да погледнем избирателната активност - най-ниската. Ако се направи една справка колко хора в петък вечерта напуснаха България, отивайки на море най-вече в южната ни съседка, може да се каже, че сме автори на нов феномен, или т.нар. предизборна миграция. В последната половин година все по-трудно намирах хора, с които да си говоря за изборите, да се интересуват от вота. Хората са отвратени от това, което ни се предлага като продукция", допълни Недков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че "съдбата българска" не е в ръцете на българите, всичко е външно.

"На следващите избори ще е още по-трагично. Изборният ден е извън контекста на демократическите ценности, но не само у нас. Спасението, което вече е факт, е тотален бойкот на сегашните европейски политически елити. Защо престанахме да се интересуваме в чий ръце е съдбата на децата ни? Днес са деца, но утре са народ. Отдавна и републиката не ни е парламентарна, нито пък е република", коментира още той.

Според писателя в политиката или си някой, или си на някого.

Той прогнозира бунтове в Европа.

"Предполагам, че Франция я очакват събитията от 1968 година. Макрон разпуска парламента, а не си дава сметка за собствената вина. Защо не насрочи и президентски избори? Макрон никога не е бил французин като президент на Франция, той е от сектата на катастрофиралата либерална концепция", добави писателят.

Вижте видео с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase