Снимка: МВР
fallback

Пред МВР тази вечер е организиран протест с искане за по-строг контрол на нарушителите на пътя.

На метри от министерството - на кръстовището на улици "Гурко" и "Шишман" в събота загина 15-годишно момче, блъснато от пиян шофьор.
   
Проявата е обявена във Фейсбук с призива: "Да спрем убийствата по пътищата. Искаме контрол, съд и затвор за убийците".

Организаторите настояват за постоянни проверки за алкохол и наркотични вещества на шофьорите, както и да се поставят камери и легнали полицаи на всички ключови места, а също и да се  осигури нощен градски транспорт.

Прокуратурата повдигна обвинения на шофьора на лекия автомобил, причинил смъртта на 15-годишното момче.

37-годишният мъж, който е шофирал с два промила алкохол - ще бъде привлечен като обвиняем за причиняване на смърт след умишлено нарушаване на правилата за движение по пътищата. В автомобила са пътували жена и нейното дете.

От полицията потвърдиха,че мъжът има предишни провинения на пътя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Сссс

преди 8 месеца

Защо пред полицията,пред дома на такива съдии трябва да се изсипят 2-3000човека ,закони си има ,просто трябва да се прилагат веднага и безкомпромисно,като пребият 3-4 съдии поне ще ги е страх какво ще им се случи при неприлагане на закона както е записан......

21

Анонимен

преди 8 месеца

Хайде срига вече! Законите трябва да се мислят адекватно и с неутрална настройка. Не може роднини на жертвите да определят законите. Те са пристрастни и необективни. Всеки случай е различен, а законът трябва да е всеобхватен. Не става само с наказания. Трябва преврнция, трябва подготовка, трябва подобряване на средата. Наказанията са достатъчно тежки!

20

безконтролно

преди 8 месеца

си нарушават . Като направят катастрофи ги съдят . Местан , кола на НСО , линейки , влакове . Статистически не е най-важното . Започва учебната година .

fallback