Снимка БГНЕС, архив
fallback

Първичният медицински преглед поскъпва, сериозен ръст на цените ще има за извънболничната помощ.

Това са част от промените, заложени в Националния рамков договор, който беше подписан днес между здравното министерство, Българския лекарски съюз и НЗОК след преговори продължили с месеци, съобщава "България он ер"

"Преговорите по този договор се водят от септември миналата година с различни ръководства на Касата. Практически към края на май, началото на юни текстовата част беше изцяло готова. Единствената неизвестна беше цени и обеми. Съборът на Българския лекарски съюз даде мандат да подпишем този договор", коментира председателят на БЛС Иван Маджаров.

"Договорът, който подписахме, защитава правата на пациентите, защитава и правата на лекарите по дентална медицина и дава по-благоприятни условия за работа на лекарите по дентална медицина", каза председателят на Българския зъболекарски съюз Николай Шарков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Пациент

преди 8 месеца

Прегледа в цивилизования свят е 200 EUR, при нас с увеличаването 10 пъти по-малко. При тях чакаш за преглед 3 месеца, при нас - веднага. По-добре от BG няма. Това е истината, другото е ала-бала.

27

Иванов

преди 8 месеца

Тия не се наядаха все искат по високи заплати а работа никаква, вдигат мин.,заплата вдигат и осигуровки а на какво отгоре незнам и такива дето точат НОИ и здравната каса и директори с космически цени никаква наказателна отговорност хайде в,земете осъдете някой м дицински лица най после.пенсионврите осигурени държ.служители осигурени а безработните кучета ги яли те да си плащат да търсят пари Ами нека държ.служители и пенсионерите сами да си внасят да има и за другите ресурс

26

еди кой си

преди 8 месеца

До някой си:::Никой не знае колко е здрав и колко болен.Притчата за лъскавата ябълка си я чувал,нали?Не се пъчи толкова.Всеки трябва да има лична партида:здравна и пенсионна.

fallback