Снимка: БГНЕС

Летният туристически сезон по Българското Черноморие продължава активно и през септември, но на къмпинг. Резервациите на каравани, бунгала и кемпери в българската платформа karavani.bg за предстоящия месец са близо два пъти повече в сравнение със същия период през 2022 г., показват техните данни.

Още по темата

Избора да почиват на къмпинг през септември, резервирайки през платформата за устойчив туризъм, правят предимно млади хора – между 25 и 45 години (над 50%). Търсенето на почивка сред природата е най-вече от хора от големите градове – София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора (над 80%).

Тази година се наблюдава и засилен интерес от страна на българи, които живеят в чужбина, както и на чужденци, които избират да прекарат ваканцията си на българските къмпинги. Страните, от които търсят почивка на къмпинг на Българското Черноморие, са Германия, Великобритания, САЩ, Нидерландия и съседните Румъния и Гърция.

„Спокойно може да кажем, че през септември летният сезон продължава пълноценно за всички, които предпочитат почивката сред природата. Очакванията са хубавото време да се задържи по-дълго, което е и предпоставка за по-голямо търсене. Тенденция в резервациите тази година е, че през септември се търси по-висок клас преживяване – каравани и бунгала, които предоставят всички удобства и комфорт на посетителите си”, сподели основателят на специализиран сайт Николай Неков, цитиран от БТА.

Тенденциите показват още, че по-високите температури през юли са накарали почиващите на къмпинг да търсят с приоритет места на сянка и такива с климатик.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase