Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Синдикат "Защита" подновява протестите от 30 август, съобщиха от синдиката.

Ще бъдат открити и палаткови лагери пред Министерския съвет и пред Министерството на здравеопазването.

Според синдиката към настоящия момент не са разпределени справедливо допълнителните средства, отпуснати от парламента, за увеличение на заплатите на заетите в Центровете за спешна медицинска помощ.

В писмо до министър -председателя акад. Николай Денков от "Защита" настояват да "не бъде допуснато крайно несправедливото и обидно недооценяване на труда на заетите в Спешните центрове, което прие т.нар. Отраслов съвет в отрасъл "Здравеопазване", а именно да бъде дадено на всички по равно увеличение от 22 процента". От синдиката припомнят, че с писмо са поискали среща с премиера на 31 август, но до този момент не са получили отговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 8 месеца

3, 'И аз съм смъквал, но не се оплаквам, защото когато е един шофьор и една медицинска сестра, както е в по-малките населени места, избор нямаш' -- а ти отде знаеш че не бяха двама мъже, че ми се правиш на интересен ?

8

жорето

преди 8 месеца

Значи, едни могат, други не. Фандък - шо са крийш

7

Анонимен

преди 8 месеца

Какъв смисъл има от палаткови лагери? Ако ще да разпънат шатри и да си турнат противогази а не маски. Да излъчат представители и да отидат да преговарят. Така би било по-културно, цивилизовано, пък може и някой да ги чуе. Макар че на това правителство няма как да се разчита. Виж, ако пожелаят да отидат в Украйна, ще ги пратят с удоволствие.

fallback