Снимка: БГНЕС
fallback

Интензивен е трафикът на някои гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на границата със Сърбия, Румъния, Гърция и Турция, съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ на сайта си.

Информацията е по данни от  06:00 часа на тази сутрин.

На границата със Сърбия трафикът е интензивен на ГКПП „Калотина“ на изход за леки автомобили. Граничните проверки на пункта се извършват на осем работни места за влизащи леки коли и на пет работни места за излизащи леки коли.

На пункта се извършва и ремонт за модернизацията му. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни в зоната на граничния пункт е възможно да се удължи времето за преминаване. Пътуващите могат да избегнат интензивния трафик като използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: ГКПП „Брегово“, ГКПП „Връшка чука“, ГКПП „Стрезимировци“, ГКПП „Олтоманци“.

На границата с Румъния трафикът е интензивен на  ГКПП „Видин“, ГКПП „Дуранкулак“ и ГКПП „Кардам“ за товарни автомобили на изход. на ГКПП „Дунав мост“ при Русе в периода  от 28 до 31 август ще бъде въведена временна организация на движение, в това число и ограничаване на движението през мостовото съоръжение, за интервали от по четири часа от 22.00 часа до 02:00 часа. Причината е изпълнение на неотложни аварийно-ремонтни дейности на фугите и бетонните панели на мостовото съоръжение

През ГКПП „Вама веке“, съпределен на българския ГКПП „Дуранкулак“, е въведено ограничение до 31 август за движение на товарни автомобили с тегло над 7,5 тона  в петък, събота и неделя, както и на официален празник на Румъния от 06:00 часа до 22:00 часа. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“ / „Липница“ и „Крушари“/ „Добромир“ се осъществява от 08:00 часа до 20 часа. От 13:30 часа на 24 август поради технически причини пропускането на товарни автомобили на изход на ГКПП „Кардам“ е временно преустановено.

На границата с Гърция трафикът е интензивен на ГКПП „Кулата“ на вход и изход за леки автомобили. Препоръчва се на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница - ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“.

През гранични пунктове „Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата с Турция трафикът е интензивен на ГКПП „Капитан Андреево“ на вход за леки автомобили.

На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 8 месеца

На Дуранкулак опашка от украински автобуси с ТУРИСТИ.БЕДСТВАЩИ на плажа.

9

така де

преди 8 месеца

абе важното е чалга да има и да се постват снимки у фейсо и тик токо

8

Очакваме ви!

преди 8 месеца

Безценно е да решиш да отидеш на плаж за да релаксираш. Реалността е друга: отиваш и *** решил че ще се надвиква по телефона, другия пуснал блутут колонка, че целия плаж да му слуша музиката.Не знам на някои хора до къде им стига пилешкия мозък, но са способни да ти развалят деня за секунди. На плажа има все пак някакъв етикет, но това е за другите, не за нас..

fallback