Снимка БГНЕС, архив
fallback

Според криминалиста Ботьо Ботев няма връзка между убийството на Алексей Петров и това на Красимир Каменов – Къро.

Добре е, че работещите по убийството на Алексей Петров успяват да запазят информацията за разследването. Това е особено съществено в такива случаи, заяви пред Нова телевизия Ботев.

Oще по темата
Той допълни, че докато е бил шеф на отдел „Убийства” в МВР, не е позволявал на хора, които нямат работа на местопрестъпления, включително министри, да присъстват на тях.

Криминалистите продължаваха да изясняват маршрута, по който точно преди седмица в района на кв. “Драгалевци” е избягал убиецът на Алексей Петров. Свидетели твърдят, че видели дебеловрат мъж на колело с дебели гуми, който карал по пътеката към Черни връх. Лицето му е било закрито с висока яка над носа до очите, на главата имал боне - маскировка на класически планиски колоездач.

На този етап е ясно единствено, че Петров е убит с изстрели от нарезно ловно оръжие. Става дума за самозарядна ловна карабина, разработена на базата на класически автомат “Калашников” АК-47. Произвежда се както в заводите “Арсенал” у нас, така и в Русия, Сърбия и други страни. Карабината използва същите боеприпаси 7,62X39 мм като за калашник, разликата е, че пълнителят є е с 5 патрона и нарочно се прави без опция за автоматична стрелба, за да е различна от военно производство.

Неофициално се съобщава, че по Петров и спътницата му Мирослава Михайлова е стреляно с хидрошокови патрони. Те се наричат така, когато върхът на куршума е отрязан, отвътре той е кух, като целта е да нанесе максимални поражения при съприкосновение с жива плът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

95

Ангелина

преди 8 месеца

Ботьо Ботев ,колко убийства разкри?!Това е риторичен въпрос. Когато се появява по телевизията ,за да коментира някое убийство ,прави такива повърхности анализи ,много често със смехотворен характер.Поръчителя на това убийство ще се разкрие ,въпреки че всички смятат ,че ще е поредното неразкрито .След него ще се разкрият и други - обвързани с поръчителите ,но не тези скорошните ,а от преди години. Цветанов - знае ,той затова "очаква".

94

когато има съмнение

преди 8 месеца

значи няма съмнение. И двамата бяха поръчани от Боко.

93

Анонимен

преди 8 месеца

СВръзката е Радев.

fallback