Снимка БГНЕС, архив

Според криминалиста Ботьо Ботев няма връзка между убийството на Алексей Петров и това на Красимир Каменов – Къро.

Добре е, че работещите по убийството на Алексей Петров успяват да запазят информацията за разследването. Това е особено съществено в такива случаи, заяви пред Нова телевизия Ботев.

Още по темата
Той допълни, че докато е бил шеф на отдел „Убийства” в МВР, не е позволявал на хора, които нямат работа на местопрестъпления, включително министри, да присъстват на тях.

Криминалистите продължаваха да изясняват маршрута, по който точно преди седмица в района на кв. “Драгалевци” е избягал убиецът на Алексей Петров. Свидетели твърдят, че видели дебеловрат мъж на колело с дебели гуми, който карал по пътеката към Черни връх. Лицето му е било закрито с висока яка над носа до очите, на главата имал боне - маскировка на класически планиски колоездач.

На този етап е ясно единствено, че Петров е убит с изстрели от нарезно ловно оръжие. Става дума за самозарядна ловна карабина, разработена на базата на класически автомат “Калашников” АК-47. Произвежда се както в заводите “Арсенал” у нас, така и в Русия, Сърбия и други страни. Карабината използва същите боеприпаси 7,62X39 мм като за калашник, разликата е, че пълнителят є е с 5 патрона и нарочно се прави без опция за автоматична стрелба, за да е различна от военно производство.

Неофициално се съобщава, че по Петров и спътницата му Мирослава Михайлова е стреляно с хидрошокови патрони. Те се наричат така, когато върхът на куршума е отрязан, отвътре той е кух, като целта е да нанесе максимални поражения при съприкосновение с жива плът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase