Снимка БГНЕС, архив

Излязоха първите изравнителни сметки на столичани за парно и топла вода.

Неотдавна обаче стана ясно, потреблението е изчислено при 20% ДДС заради възстановената ставка от първи юли тази година. През отоплителния сезон услугата е ползвана с ДДС от 9%, което предизвика възмущението на потребителите. Така се оказа, че ако имаш да получаваш пари, ще ги получиш с 9 на сто ДДС, а ако доплащаш, ще трябва да внесеш сумата при 20% ДДС.

Недоволството тепърва ще се разраства след 15 август, когато масово абонатите на "Топлофикация" София ще получат фактурите за изминалия сезон. Това предупреди лидерът на гражданското сдружение "Изправи се.БГ" Мая Манолова, съобщава БНР.

Още по темата
Решението дали ще бъде преразгледан начинът, по който се изчисляват сметките, е на Министерството на финансите, каза Мая Манолова.

"Миналата година министър Велкова се разпореди, фактурите вече бяха стигнали до потребителите и "Топлофикация" им върна даже внесени суми. Тук още плащането не е започнало, защото периодът за корекции и за възражения е 31 август, така че има време. Г-н финансов министър, вие сте на ход...", каза тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase