Снимка БГНЕС, архив

Идеите за промени в Закона за домащно насилие станаха обект на шеги в социалните мрежи. Причината е дефиницията на "интимната връзка" , която според законодателя е относително трайна.

Във фейсбук коментари бе написано,че "Относително трайна връзка може да се приеме тази между ПП-ДБ и ГЕРБ. "Сглобката е относително трайна връзка", пишат потребители на социалните мрежи.

Адвокат Николай Хаджигенов пише:

"Закона за домашното насилие, сега - има, няма седмица по-късно, драматично ще правят спешни изменения.
Мислих, че юридическата грамотност извира обилно в определението за интимни отношения, но след това виждам мотивите на стената на приятел...

Мотивите са кратки, клиширани, почти липсващи, но се набива в очи, че навсякъде понятието "генерална ПРЕВЕНЦИЯ" е изписано като "ПРЕТЕНЦИЯ"!?!

Претендирам хора, които са законотворци, да са достойни, способни и грамотни!

12г негодувание срещу законодателство тип ГЕРБ, цяло лято протести, за да стигнем отново тук".

В мрежата се коментира също темата какво се получава, ако момичето е отказало секс на насилника, а той го е наказал. "Това не е интимна връзка, как ще бъде санкциониран", питат редица хора.

""Интимна" значи ли непременно сексуална, защото десетки мъже бият, именно ако не получат подобен контакт", питат други.

В колко относително трайни връзки може да бъде един човек едновременно, след като в текста е казано, че не трябва да имат общ дом? Брои ли се "кърската връзка" за относително трайна, са част от коментарите.

"Интимна връзка значи ли, че трябва да праиж секс, щото от едни години нататък...", шегува се пък известният пловдивски адвокат Стефан Левашки. И допълва в друг пост, че когато общественото мнение влиза в съдебната зала, правосъдието излиза през прозореца.

Някои се шегуват, че интимна връзка вече означава Тити Папазов и машинка за бръснене.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase