Снимка: БГНЕС
fallback

Близки, приятели и колеги ще се сбогуват с Иван Нейков в четвъртък, в храма "Света София", съобщиха за БТА от семейството. Той почина внезапно вчера, на 68-годишна възраст.

Церемонията в храма „Света София“ ще започне в 12:00 часа на 3 август.

Oще по темата
Иван Нейков беше председател на Балканския институт по труда и социалната политика и бивш министър на труда.  Автор е на редица публикации в национални издания и издания на Международната организация на труда, свързани с различни аспекти на социалната политика, трудово право, колективни преговори и договаряне, трудови спорове, безопасни и здравословни условия на труд, индустриални отношения, социално осигуряванe, равенство на половете, квалификация и преквалификация.

Той е роден в Хасково на 17 април 1955 г, по образование е юрист, специализирал трудово право и индустриални отношения. Бил е заместник-председател на КНСБ между 1992 и 1997 г.

През февруари 1997 г. е назначен от президента Петър Стоянов за министър на труда и социалната политика в кабинета на Стефан Софиянски. Остава начело на министерството и в последвалото правителство на Иван Костов. През този период е ръководител на работната група по провеждане на пенсионната реформа и разработването на Кодекса по задължително обществено осигуряване. Ръководи и хармонизирането на българското трудово и социално законодателство със стандартите на Европейския съюз.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 9 месеца

Цвитанка Герберизова и колеги: Иване, на кого ни остави, Иване. От твоите африканско-либертариански анализи хляб ядяхме, заплати получавахме. Винаги беше готов да запълниш карето на предаването ни, да свържем двата края и ние.Злато са такива африкано-либертариански анализатори. Винаги ще посъветваш, как не трябва да се вдигат пенсиите и заплатите, как Здравната система се източва, как НОИ се източва,как трябва да пестим за сметка на бедните и да помагаме чрез държавата на богатите да не обеднеят

9

Анонимен

преди 9 месеца

Няма такъв филм два фургони и дворно място И хоп институт Институтите на БАН са на по 20-30 декара в топ места на София с бая сгради ..И рояк служители..Кво знаеш ти...

8

ойларипии

преди 9 месеца

До ZeЛЕвСКИ:В София институти,комитети колкото жълтите павета като бройка.БАН е кошера.Там е царицата майка.От там започва роенето.Два фургона в дворно място,и поредния институт започва работа по теми от които ще ви падне шапката.Затова сме на това положение:последни.Албания е напред и няма стигане.

fallback