Снимка: БГНЕС

Национално шествие в подкрепа на момичето, пострадало при зверското нападение от страна на мъж с макетно ножче в Стара Загора ще се проведе днес в цялата страна.

Шествие ще има освен в родния й град, и в София, Пловдив, Велико Търново, Варна, Русе, Сливен, Кърджали, Ловеч и Царево.

"Нашето възмущение не е само за зверството, което се е случило, а за неглижирането от страна и на прокуратура, както и на тройния състав на старозагорската колегия съдии. Най-важното ни искане ще бъде такъв тип зверства и въобще всякакво посегателство срещу достойнството и физическото съществуване не само на жени, и на мъже съответно се оказа, че има, въобще върху хората, това нещо да не бъде неглижирано от полицията, а да бъдат своевременно вземани мерки. Наистина да се работи с особено мнение, да се работи бързо и да я има цялата строгост на закона", казва една от организаторките Силвия Стойчева, цитирана от БГНЕС.

Задържаният Георги Николаев, който е нарязал 18-годишното момиче, й е изпратил закани за убийство два дни преди инцидента. Това е станало чрез интернет приложение. На 24 юни обвиняемият е изпратил съобщение с текст „Направо те убивам”. На 25 юни съобщението гласяло „Ще ти закача главата”, а на следващия ден е извършено насилието.

Още по темата

На 26 юни около 23:30 ч. в полицията е получен сигнал от съседка на момичето, че то е потърсило помощ от нея. Младата жена била с множество порезни рани и обилно кръвотечение. Момичето било настанено в болница без опасност за живота, каза Лазар Христов, директор на ОД на МВР-Стара Загора.

Наблюдаващите прокурори ще положат максимални усилия за събиране на доказателства за предявяване на обвинение, което съответства на тежестта на престъплението, заяви вчера районният прокурор Таня Димитрова.

Действително е свършена много работа, разпитани са всички, имащи отношение по случая и са назначени множество експертизи, добави и окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов „Прокуратурата продължава да поддържа своето мнение, че се касае за средна телесна повреда”, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase