Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Абсолютно недопустимо е български граждани да бъдат нападани, където и да било. Насилието над тях е абсолютно неприемливо. Това каза пред журналисти депутатът Даниел Лорер от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП - ДБ) във връзка с информация за нападнат български гражданин в Скопие преди футболната среща между ПФК "Левски" и местния ФК "Шкупи".

Oще по темата
Министерството на външните работи е информирано за български гражданин, ранен при инцидент в Скопие, съобщиха снощи от ведомството. По първоначални данни става въпрос за нападение в северната част на града и нанесени прободни рани с хладно оръжие. Български футболни фенове бяха нападнати в Република Северна Македония минути преди началото на футболния мач от Лигата на конференциите между ФК Шкупи и Левски София на стадион "Тодор Проески" в Скопие, съобщи сайтът "Спорт 1". 15 български граждани са задържани от полицията.

Мисля, че външно министерство вече е във връзка с македонските власти, посочи Даниел Лорер. По думите му отдавна се е знаело, че ще има футболен сблъсък там и е било предвидимо за македонските власти да вземат мерки такива неща да не се случват.

Спортът е един от начините да се градят мостове с нашите най-близки съседи, така че не трябва да злоупотребяваме с него и да го превръщаме на арена на политически сблъсък, смята Лорер. Според него по-скоро трябва да го направим мост между нашите две нации, за да се движим заедно и да им помогнем към европейското им бъдеще. Дай боже, това лято да намерят начин най-после да включат македонските българи в Конституцията на Република Северна Македония, където си им е мястото, така че и македонското общество да започне да разбира, че те са равнопоставени и няма място за никаква дискриминация, камо ли за насилие спрямо тях, камо ли на футболен мач, който трябва да е празник, добави депутатът.
(БТА, Никол Николова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

От реката

преди 6 месеца

Но е допустимо такива като теб да са министри, против волята на народа, а?

40

Ангелина

преди 9 месеца

Недопустимо е и други българи да бъдат публично убивани в собствената си държава ,от останалите вкупом по престъпен начин ,в продължение на години и със съдействието и прякото участие на институциите ,в чиито правомощия са "уж" защита правата на гражданите ,но всъщност обслужват лични и на политико- икономическите кръгове интереси.!!! Първо решете проблемите с агресивното насилие в страната ,за да можете да изисквате това от другите.

39

Анонимен

преди 9 месеца

Като е недопустимо има спирачки Е спрете ги тез накета най накрая

fallback