Снимка БГНЕС
fallback

България да даде на Украйна БТР-и, но с тях да прати и украинците у нас на фронта, понеже са дезертьори - това предложи Андрей Чорбанов от "Има такъв народ". Идеята си той изложи по време на дебатите в парламента за това да дадем ли стари бронетранспортьори на МВР.

Чорбанов се съгласи, че БТР-ите не могат да се ползват от МВР, но попита дали не могат да свършат работа при бедствия и аварии. Даде и друга идея - да се пратят БТР-ите, но с украинци в тях.

"Смятам, че ние трябва да мобилизираме всички украинци, които са на територията на страната, да ги обучим и евентуално да ги окомплектоваме с БТР-и, защото всички са свидетели за много хиляди млади мъже, които карат скъпи коли в страната. По правилата на войната те са дезертьори от фронта и аз смятам, че трябва да изпълним нашите задължения и да помогнем в защитата на Украйна, да изпратим тези хора на фронта", каза Чорбанов.

Oще по темата

Министрите на вътрешните работи и на МВР да дойдат в Народното събрание, за да обяснят трябва ли да даваме около 100 стари бронетранспортьори на МВР на Украйна. Това поискаха от БСП. Председателстващият заседанието на Народното събрание Никола Минчев обясни, че те са били повикани.

От "Възраждане" пък призоваха да дойдат и шефовете на службите, а депутатът им Петър Петров настоя заседанието да се води при закрити врата, но само ако началниците на службите дойдат. То обаче не бе прието от депутатите. По-рано пък "Възраждане" искаха заседанието да се излъчва пряко по БНТ и БНР, но отново не срещнаха подкрепа. Те отново препотвърдиха позицията си да не даваме въоръжение на Украйна.

"Очевидно е, че върви процес на разоръжаване на България, на унищожаване на отбранителния ни потенциал. И разбира се, през цялото това време се обяснява, че някой на нас нещо ще ни даде", каза Костадин Костадинов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

91

Анонимен

преди 9 месеца

Предлагам да направим референдум и да гласуваме дали да изпратим украинските дезертьори в Украйна. Гарантирам, че ще има невиждан от години брой желаещи да гласуват!

90

Пълно падение

преди 9 месеца

Няма разлика между ИТН, БСП и Възраждане.....Проруски опорки и лъжи.....Докато колкото и да е чудно и независимо от задните им мисли,дори и ДПС има няколко милиметра напред....

89

Украинец

преди 9 месеца

300 х. убити украинци не ви стигат, ЧАЛГАРИ долни!

fallback