Снимка БГНЕС
fallback

„След като сайтът "Миротворец" не изразява официалната позиция на Украйна, защо се използва в съдебните дела в Украйна“, попита пред bTV депутатът Борислав Гуцанов от БСП.

Той е сред българите, посочени като „врагове на Украйна“ в сайта „Миротворец“. Сред тях е и зам.-председателят на парламента Кристиан Вигенин, също от БСП, бившият лидер на БСП и президент Георги Първанов, журналисти, учени и актьори. Заради този списък вчера в парламента бяха изслушани директорите на спецслужбите на извънредно закрито заседание на комисията за контрол на тези служби.

Украинското посолство у нас излезе с позиция, в която обяви, че държавата не стои зад публикациите, а те се използват активно от проруската пропаганда.

Oще по темата

По думите на Гуцанов управляващите у нас са реагирали на списъка в сайта, след като БСП е събрало необходимите подписи за извънредно заседание на комисията за контрол на спецслужбите. Той попита защо този сайт все още не е закрит и призова останалите партии в парламента за подкрепа.

„Вие помните каква беше реакцията, когато стана въпрос за Христо Грозев (разследващият журналист беше обявен за издирване от Русия – бел. ред.). Сега не трябва ли да има такава реакция? Разбира се, че трябва да има. Всеки български гражданин трябва да бъде защитаван навсякъде по света. Външното министерство трябва да действа“, коментира още депутатът от БСП.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

112

Анонимен

преди 9 месеца

Страхът от Украйна се засилва. Никой не е в безопасност, ако не дава оръжие на Украйна. Никой не е в безопасност, ако не изпълнява исканията на Зеления Хитлер. "Продажниците" са силно уплашени от Украйна и бяха много притеснени от Украйна и бяха убедени и задължени да дават всичко, каквото се поиска от Украйна. Никой не иска да попада в списъци на фундаменталисти и екстремисти. За да не попаднат в списъка Миротворец, съгласиха се да дадат оборудването, което Франция иска да строи в АЕЦ Белене.

111

Анонимен

преди 9 месеца

да си пише завещанието ако е истински комунист да го дарява на бсп.

110

Анонимен

преди 9 месеца

Не е лошо да се знае, кои са руските шпиони в България.

fallback