fallback

Общ преглед
Николай Иванов е Управител на хотелска верига "Тракийски хотелиери" ЕООД, която предлага на своите гости услугите на пет хотела от различни дестинации. Най-новият в портфолиото е четиризвездният "Антеа" в Созопол, разположен на живописна скала със спираща дъха гледка към Залива и Стария град. Каква е рецептата за успешен туризъм по Южното Черноморие, кои са проблемите и как помага изкуствения интелект в този бранш? Николай Иванов пред Dnes.bg.

Какво е необходимо, за да се развива успешен туризъм по Южното ни Черноморие?

За успешното развитие на туризма по Южното Черноморие е необходим цялостен подход, включващ подобряване на инфраструктурата, насърчаване на устойчив и екологично отговорен туризъм, подобряване на качеството на услугите и разнообразието от туристически атракции за привличането на различни групи посетители. Освен това, не на последно място разбира се, от ключово значение е инвестирането в обучение и усъвършенстване на знанията и уменията на персонала.

Вие лично, какво очаквате от сегашния летен сезон и какво могат да очакват клиентите от обновения вече хотел Antea?

Старая се винаги да мисля позитивно и сега също съм изпълнен с оптимизъм за текущия летен сезон. След пълната трансформация на хотел Antea, гостите могат да се насладят на едно несравнимо изживяване. От уюта на стаите с пленителна гледка към морето или града, декорирани в тон с интериора на целия хотел и умело предавайки морския дух на древен Созопол, до кулинарните изживявания, които ги очакват в ресторанта, уникално разположен на няколко скали докосващи морето. Енергията, която дава местоположението на хотела, съчетана с отлично обслужване и подбрани кулинарни изкушения, ще накара нашите клиенти да се отдадат на една заслужена почивка и да създадат незабравими спомени.

Мисля, че при наличие на добра локация и отличен завършен продукт, интерес винаги ще има, както и търсене от страната и чужбина!

Повечето ваши колеги, хотелиери твърдят, че проблема е в кадрите, сочат се цифри от порядъка на 30 000 души недостиг за Черноморието. Мислите ли, че вносът ще спре кадровата липса в отрасъла? И вие лично как разрешавате този проблем?

Проблемът с липсата на кадри е реален и трябва да бъде решен възможно най-скоро. Вносът на кадри може да помогне за преодоляване на дефицита, но е важно и да се инвестира и в местната работна ръка, като се провеждат различни обучения и се предлагат добри условия за работа. В нашия хотел прилагаме комбиниран подход, имаме внос на кадри с международен опит, но и много млади кадри с неизчерпаемо желание за развитие в една отлична среда от професионалисти и конкурентно заплащане.

Според вас достижима ли е скоро целта "Созопол - дестинация за четири сезона"?

Считам, че "Созопол - дестинация за четири сезона" е напълно постижима цел и то не в много далечното бъдеще, стига да можем да разширим предлаганите туристически атракции, да включим културни, спортни и други подходящи събития, които могат да привлекат посетители и извън топлия сезон. Морето, също като планината, е хубаво във всеки сезон, стига предлагането да е атрактивно и да успее да събуди интерес в потребителя.

Вашата верига „Тракийски хотелиери“ оперира с няколко хотела в различни дестинации в България, по какъв начин успявате да привличате туристите?

Нашата маркетингова стратегия за привличане на туристи, включва комбинация от различни методи – социални мрежи, дигитален маркетинг, активно участие в хотелиерски събития в страната и чужбина, поддържане на контакти с най-широка база туроператори и агенти, за да достигнем до възможно най-голям брой потребители, за които нашия продукт би бил от интерес.

Фокусът ни е да предлагаме висококачествени услуги с уникални и персонализирани изживявания за всеки гост. Доказано е, че няма по добра реклама от доволния клиент и ние се стремим да задоволим нуждите на всички наши посетители, което би ги превърнало в наши лоялни клиенти и биха ни препоръчали на свои приятели и познати.

Използвате ли изкуствен интелект във вашата работа и ако да, как подпомага процеса?
 
Да, използваме изкуствен интелект в работата си и той играе ключова роля в подобряването на ефективността и обслужването на клиентите. Цялостното развитие и приложение на изкуствения интелект, според мен тепърва предстои, но и във момента дава изключително предимства и възможности за ползващите го. В заключение, от мое име и от името на екипа ми, бих искал да изкажа благодарност за цялостната подкрепа, за ангажираността и помощта, която получаваме от ръководството на „Асарел-Медет“ АД, както за бляскавата „Антеа“, така и за бъдещите ни проекти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback