Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

След като туристи платиха 490 лева за три пържоли в заведение във Варна, Комисията за защита на потребителите (КЗП) започва проверка на изнесените факти.

Oще по темата

Ще бъдат проверени обявените цени в заведението и дали има съответствие между това, което се предлага в менюто и това, което се консумира и калкулира като цена. В хода на инспекциите ще се следи дали потребителите получават пълна, вярна и точна информация, която по начина на представяне не е заблуждаваща за клиентите. Служителите на Комисията за защита на потребителите ще проверяват не само въпросното заведение и хранителни обекти по Черноморието, а също така дали има нелоялни практики и заблуждаваща информация за клиентите на заведенията в цялата страна.

За неспазване на Заповед на Председателя на КЗП за нелоялната практика по ЗЗП е предвидена имуществена санкция между 3 000 и 70 000 лева за юридическо лице и между 2000 и 50 000 лева за физическо лице.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Хегемон

преди 9 месеца

Има си меню с цени,всеки сам решава ,дали дадено ястие е по джоба му,не знам защо тогава има въобще оплакване ,когато всичко е на основата на личен избор/кога яде кюфтетата ,не рева/...

20

Анонимен

преди 9 месеца

И за мен е измама. Дори да е за 100гр цената, килограм и половина чисто рибай месо е ужасно много, трудно е да си представим че наистина са го изяли и не са и разбрали колко ядат. Само че съм сигурна, че проверката ще бъде оповестена, и собственикът предупреден, за да покаже, че наистина слага по 400гр пържоли, колкото и невероятно да звучи. За справка, когато ходим на аржентински, изяждаме по 1 порция от 120 гр рибай и сме наядени като прасета. Нещо не се връзва в цялата история.

19

Анонимен

преди 9 месеца

В доста заведения рибата е с обявена цена за 100 грама, в Нидерландия също съм ял пържола обявена с цена за 100 грама , но казват колко излиза и колко голяма искам да е.

fallback