Снимка БГНЕС
fallback

64-годишен мъж от Кипър почина на летище София след като слиза от самолета, предаде БТВ.

По думите на свидетел не е имало дефибрилатор. От Спешна помощ пристигат 9 минути след подадения сигнал.

„В неделя вечерта кацнахме към 00,30 ч, когато чакахме за багаж, което отне поне 45-50 минути, съпругът ми забеляза, че един мъж лежи на земята. Един от пътниците му правеше сърдечен масаж. Имаше двама човека персонал от летището. Имаше много хора, беше страшно горещо, климатиците не работеха, всички се оплакваха. Нямаше дефибрилатор", каза Елица Бейска.

От летище София уточниха, че разполагат с 24-часов медицински екип, който се е отзовал веднага на сигнала. При пристигане на място е установено, че пътникът няма сърдечна дейност. От аеропорта допълниха, че разполагат с три дефибрилатора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 9 месеца

По принцип дефибрилация се прави на човек без сърдечна дейност, ако е имало такъв апарат - можело е да го върнат човека, по-умрял няма как да стане.

18

Анонимен

преди 9 месеца

Ако наистина е нямало дефибрилатор и ако има софийска градска прокуратура началникът на летището и още двама трима началници ще станат по известни от Иванчева и Петрова със своя рев от затвора

17

дефибрилатор

преди 9 месеца

у аптеката 14,20 са си . ходи купи и после у самолету . хиликоптера не го пускат за турецкия кипарец . скъпо на летището

fallback