Снимка БГНЕС
fallback

Осигуряването на безопасни условия на труд е задължение на всеки работодател. Сигналите за подобни нарушения могат да се подават анонимно. Това заяви Йордан Йорданов, трудов инспектор от Стара Загора, по NOVA NEWS.

Повод за думите му са проверки в Стара Загора на сигнали за работа в помещения с работници, където е било изключително горещо. „Всеки работодател трябва да вземе мерки, които минимализират съответния риск”, обясни Йорданов.

Работодателите могат да осигурят климатизирано помещение за почивка, да организират работата по начин, който избягва периодите с екстремно високи температури, обясни инспекторът.

Oще по темата

„Да не забравяме напитките – основно вода, които трябва да бъдат осигурявани на работниците в жегите”, допълни Йорданов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 9 месеца

Една добра новина за българския бачкатор, които намалява доста бързо в нашата родина.

9

работодател

преди 9 месеца

Това е имитиция на работа от държавни служители и единствено затруднява работата и най вече работниците.Нещата отдавна са обърнати-защото няма работници няма кадри и всеки работодател си ги къта.Ако работника нещо не хареса-той не подава сигнал той просто на другия ден е на работа при конкуренцията.Обикновенно при по добри условия.Това нещо с тормоза на работници беше когато имаше много хора.Сега няма

8

Опера-Русе

преди 9 месеца

Това с анонимните сигнали вече е играно. Диана Димитрова. Уж анонимна, но ния си е знаем. Защото пием кафе групичката ни, пък като се появи си хвърляме кафетата и хайде обратно на работа. И хайдеее, анонимен сигнал. Че сме пиели кафе на нерегламентирано място, че сме пушили, бе всякакви измислици.

fallback