Снимка: архив, БГНЕС

Полицаите излизат на предупредителен протест днес. Те настояват за 10% увеличение на заплатите в новия бюджет. Ако исканията им не бъдат изпълнени, синдикалната федерация на служителите в МВР предвижда и национален протест.

Засега синдикатите в МВР предвиждат да има два предупредителни протеста, които няма да прекъсват работата на служителите. На повечето места в страната ще са преди началото на работния ден или по време на обедната почивка, предаде БНР.

В София служители на МВР ще излязат пред сградите на няколко управления на пожарната и няколко РПУ на СДВР.

Претенциите на синдикатите са насочени към финансовия министър Асен Василев.

Валентин Попов, председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР), коментира: "Г-н Василев по принцип го познавам от доста отдавна, би трябвало да си спомня някои наши срещи и разговори. Би трябвало много добре да знае, че ние сме диалогични, винаги сме готови да разговаряме и да изслушваме аргументи, ако отсреща има такива. Има едно единствено условие и то е да сме подходящата група за конкретния разговор – за увеличение на заплати в МВР срещу реформи и реконструкции, не сме подходящият партньор за подобен разговор, тъй като не ние управляваме МВР".

Ако исканията на полицаите не бъдат чути, СФСМВР предвижда национален протест.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase