Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Полицаите излизат на протест заради недоволство за отделените пари в бюджета. Служителите на МВР обявиха протестни действия по места на 4 и 6 юли 2023 г., без прекъсване изпълнението на служебните задължения.

"Гледахме становището на министър Василев. Всички тези приказки, че няма пари в държавата, са благодарение на това, че г-н Василев държи да натисне инфлацията изкуствено надолу, да се вкара дефицитът в 3%, за да може да покрие критерия за влизане в Еврозоната. Защо трябва да се прави това, за сметка на доходите на хората? Пари има, просто трябва да бъдат по-внимателно разпределени", каза Илия Хрисимов от Синдиката на служителите на МВР в студиото на "България сутрин".

От думите му стана ясно, че предупредителните стачки ще бъдат по места.

"Депутатите трябва да намерят резерви в бюджета и така да го структурират, че да задоволяват не само нашите искания. Стартовата заплата на един полицай е около 1300 лв. За миналата година загинаха 7 служители на МВР, това го казвам с голямо уважение и съчувствие към близките, не искаме да го използваме това нещо, но в крайна сметка българското общество и управляващите трябва да разберат, че служителят на МВР ежедневно рискува живота си", допълни Хрисимов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Те искат и реформа в системата.

"Нека видим какво ще се случи в парламента и тогава пак ще говорим за нашите действия. Имаме уверението на новия министър, че ще започнат новите работни групи, за да решим проблема с новите униформи. Служителите имат нужда от оборудване, автомобили. Над 10 години само това си говорим. Липсата на устойчивост в управлението на държавата оказва влияние и при нас. Реформата в МВР не е работа на парче, трябва да се направи задълбочено изследване", поясни той.

"Опитаха да се премахнат полицейски участък в малко градче, основният довод е, че там не са се случвали престъпления, добре, ама то престъпления не се случват, защото служителите си вършат добре работата. Превенцията е основната част от Министерството на вътрешните работа", категоричен е Илия Хрисимов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Име

преди 11 месеца

Има, да. На пътя имате много пари. Затова ли дебнете, защото заплатата ниска? Хвърляте униформата и заминавате другаде за повече. Какво?

22

Анонимен

преди 11 месеца

Тия синдикалисти се правят на ощипани моми !!! Абе гьонсирати кабинети и канцеларии пълни с Настолни консуматори и чакат бай чипик да им подаде нещо от улицата за да имитират дейност.

21

Анонимен

преди 11 месеца

Първо всички пенсионери вън ,аман от тия големи специалисти които се имат за незаменими...

fallback