Снимка БГНЕС
fallback

Това беше максимумът за бюджета, който можеше да се направи в тази ситуация. Той е естествено да е половинчат, а върху него обществото постави две основни цели - еврозона и Шенген. Това каза бившият социален министър Иван Нейков пред Би Ти Ви. Финансовото министерство прави и бюджет 2024 г., допълни той.

"Естествено е, че ще има недоволни и бизнес, който ще каже, че вече не му се помага. Ще има рев и сълзи от бизнеса, но вече не сме в коронакризата и ще се откажем от някои от инструментите, които съществуваха. Това е животът, няма как през цялото време държавата да дундурка бизнеса", каза още Нейков. Той коментира и идеята заплатите да се плащат по банков път.

Имаше дълги години, които се плащаха на ръка. От гледна точка на изсветляването на сивия сектор това е добро решение, каза още той.

Oще по темата

Има проблем с бюджета за годината, защото има надценяване на приходите. Г-н Василев май е забравил, че нашият най-голям европейски партньор - Германия, вече е в рецесия, каза икономистът Мика Зайкова. Тя посочи, че здравното министерство е отрязано с 88 млн. лв.

Министерството на финансите е направило разчетите на възможно най-оптимистичния сценарий, каза икономистът Владимир Сиркаров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

777

преди 10 месеца

Аман от този проф. даващ ,,компетентно , акъл. Само се меси и говори глупости. Един от тези постоянните на държавната софра.По ранно пенсиониралите се не искат и да чуят името му.

28

Разочарован

преди 10 месеца

Г-н Нейков ние пенсионерите помним какво направихте с пенсиите по костово време. Ами от тогава има рев и сълзи благодарение на вас. Пенсиите паднаха тогава драстично и толкова години не може да се навакса.

27

Анонимен

преди 10 месеца

Бизнесандрешковците източиха държавните предприятия, сега искат да точат държавата. Пазарът не ги иска, хората не ги искат, конкуренцията не им харесва, искат чрез държавата, лобизъм и държавни помощи за богати да продължат да пречат на работещия и полезен бизнес.

fallback