Снимка БГНЕС
fallback

Митнически служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ в ТД Митница Пловдив иззеха 8860 литра нелегален етилов алкохол.

На 22.06.2023 г. екип от митнически служители извършва проверка на частен имот на територията на община Пловдив, в който е разположено производствено хале. По време на проверката инспекторите установяват, че в халето и двора му се съхраняват 9 еднотонни пластмасови съдове и 38 туби с вместимост 10 л, съдържащи течност с характеристики на етилов алкохол. След замерване се установява, че в съдовете се съхраняват 8780 литра течност с алкохолно съдържание 96.6 % vol и 94.5 % vol, както и 20 л с алкохолно съдържание 43.3% vol. Открити са и 60 л безцветна течност с мирис на анасонова напитка.

По време на проверката собственикът на имота не е представил документи за произхода на алкохола, както и за платен или обезпечен акциз за него, който съгласно Закона за акцизите и данъчните складове се изчислява на около 91 000 лева, пише БГНЕС.

Нелегалният етилов алкохол с общо количество е задържан. Взети са проби за лабораторен анализ. По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 10 месеца

Таман щях да правим кръщенка на внука и прас.....нема пиене и ко шипрая ся?

7

Анонимен

преди 10 месеца

И сега какво ще пият англетата? Кой ще прави балконинг? Това е една от най-големите атракции по слънчака.

6

Анонимен

преди 10 месеца

И във вкъщи всичкия алкохол е нелегален, само бирата от магазина.

fallback