Снимка БГНЕС
fallback

Съветът за електронни медии категорично не споделя каквито и да е внушения, свързани с отричането на зверствата в Буча. Това се казва в официална позиция на СЕМ.

"Става дума за чудовищен акт на мъчения и убийства на цивилни граждани, заради отразяването на които СЕМ се сезира преди повече от година", казват още от медийния регулатор.

Малко преди това стана ясно, че посолствата на Украйна и САЩ са излезли с остра реакция по повод изявление на председателя на СЕМ Соня Момчилова за клането в Буча. Тя коментира, че освен руска пропаганда, в българските медии се наблюдава и "пропаганда в обратна посока". Като примери за това дава публикациите "за заболяване на Путин, че бил умрял, за Буча и т.н"

От Съвета допълват, че по повод войната в Украйна са осъществили множество наблюдения на програми на радио- и телевизионни оператори за спазването на Закона за радиото и телевизията.

Oще по темата

"Налице са вече образувани административнонаказателни производства и са наложени имуществени  санкции на доставчици, които отричат жестокостите на войната“, посочват още от СЕМ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Ангелина

преди 10 месеца

По- голямата част от хората в България са склонни да извършват ЗВЕРСТВА и го правят всекидневно и осъществяват агресивно насилие ,което убива и без война .

54

Тихомир

преди 10 месеца

Ами да пуснат видеото със зверски убитите по едно шосе в Буча - всички застреляни на асфалта, за да се вижда хубаво кръвта, която продължава да тече, въпреки че са били застреляни "предния ден и предната вечер". Така ли един нямаше дето да е бягал по тротоара...? Също така да обяснят как е възможно застрелян преди поне 12 часа човек да си движи ръката (щото много отчетливо се вижда на видеото), а друг да стане от легнало положение, след като камерата мине покрай него (щото И ТОВА се вижда!?!?).

53

Прозрение

преди 10 месеца

Хора, осъзнайте се! Вече ни диктуват какво да се пише в медиите. Евросъюз, свобода на словото, плурализъм... - глупости. Ние сме по-долу, дори ИОТ най-долните и наивни на континента -така наречените украинци.

fallback