Снимка: БГНЕС
fallback

Клуб "Иван Михайлов", Битоля, излезе с позицоя, след като вчера Бундестага излезе с позиция по темата за присъединяването на РСМ и отношенията й с България. Публикуваме позицията без редакторска намеса, заглавието е на редакцията.

"Вчера Бундестагът изгласа един странен текст по настоятелната молба на премиера Ковачевски към германските му съпартийци. Публична тайна в Европа е, че г-н Ковачевски, вместо да се опита да реформира страната ни и да отвори пътя за начало на преговори, виси по телефоните на европейските партньори на България и на Гърция, за да измоли да признаят, че съществува македонски език различен от българския и че днес ние македонците вече не сме българи. Разбира се, самият факт, че на всеослушание декларираш, че имаш проблем с "идентитетот" и некой отвън требва да ти го "признава" политически е доволно унизително. Не помня нечий парламент да е бил притискан да признава френския език или българския, гръцкия език или който и да било друг РЕАЛНО съществуващ език. Политическо признаване на езици и етноси в цивилизования свят нема! И така, нека да погледнем какво се случи: Социалистите в Берлин си изгласаха един странен текст, който никого не ангажира. Християндемократите очаквано го отхвърлиха. Скопската пост-титова номенклатура се радва, че левите им били признали политически "идентитет". Такъв им признаваше преди и белградската Скупщина.

Oще по темата
Всъщност, ако тази безсмислена декларация въобще е новина, тя е, че ГЕРМАНСКАТА ДЕСНИЦА НЕ ГО ПРИЗНА "ИДЕНТИТЕТОТ". Но истината е, че за нас, Македонските българи, въобще не е важно кой какво признава отвън. Ако тази прокламация на германската левица е цената за това да бъдем включени в Конституцията на Северна Македония...нека. Ние не отричаме правото на всеки от нашите сънародници да се чувства както си реши и да нарича езика си както прецени. Публично това ще има стойност само когато престанат да ни бият и да палят клубовете ни. Междувременно ние Македонските българи ще станем държавотворен народ с конституционни права и ще се наричаме Македонски българи, а езика си - български говор.

А иначе тази декларация има стойността на декларация на Върховния съвет на СССР, с която се обявява австрийския език за отделен. И така - Вместо унизително да проси за безмислени външни признания за Идентитетот, нека нашето правителство да побърза с включването ни в Конституцията, да престане да праща лумпени да ни бият, палят и да стрелят по нас, да престане да фалшифицира българската история на македонците и да спре да харчи милиони от парите на данъкоплатеца за външна пропаганда. Така може би ще се доближим до начало на преговори за членство в Европа.

Накрая искам да напомня на всички наши братя - Бехме сами по време на Илинденската епопея, бехме сами когато ни поробиха сърбите, бехме сами когато ни хвърляха в югославските зандани и лагери. Тогава не дочакахме декларации на подкрепа от нечии парламентарци отвън. Бехме сами, но моралната победа беше наша. Онези, които в чужбина тогава мълчаха, днес ги няма. Няма да ги има и тези, които изгласаха тази изпросена социалистическа декларация. А нас ще ни има...защото ние Македонските българи СМЕ НАРОДЪТ НА МАКЕДОНИЯ!".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

така е

преди 10 месеца

До името Българи, александър макеоднски не е вошвал с Българските царства а е поискал благосколнно ръката на една от принцесите дъщеря на тогавашен велик Цар управлявал народа, четете бе макета история има го навсякъде написано и гледайте от къде сте произлезли и от какво се отказвте заради *** като тито, сталин и димитров

74

името Българи

преди 10 месеца

идва от древното има Бългхара което на изчезналия санскритски език означава мъдреци или народ на мъдреците, така са се наричали всички народи обитавали едно време земите от поднебесната имеприя чак до европейските племенни народи, между другото китай са построили стената саи да се предпазят от претопяването им с Бългхарите които са асимилирали всички народи по пътя си. КОгато алексабндър незнам защои наричан велики е минал през тези царства на път за индия се е удивил на устройството им

73

Paisij

преди 10 месеца

Ако някой има проблем с ,,Идентитетот,, то това е България и респективно българите.То не бехме монголци,татари,кавказци,иракчани,от Памир ли не бехме,от Поволжието,от Алтайските планини,Монголските степи,съседи на Китай ит.н,арийци,индоевропейци,и какво ли не,но винаги Велики.На какво отгоре...???

fallback