75

така е

преди 11 месеца

До името Българи, александър макеоднски не е вошвал с Българските царства а е поискал благосколнно ръката на една от принцесите дъщеря на тогавашен велик Цар управлявал народа, четете бе макета история има го навсякъде написано и гледайте от къде сте произлезли и от какво се отказвте заради *** като тито, сталин и димитров

74

името Българи

преди 11 месеца

идва от древното има Бългхара което на изчезналия санскритски език означава мъдреци или народ на мъдреците, така са се наричали всички народи обитавали едно време земите от поднебесната имеприя чак до европейските племенни народи, между другото китай са построили стената саи да се предпазят от претопяването им с Бългхарите които са асимилирали всички народи по пътя си. КОгато алексабндър незнам защои наричан велики е минал през тези царства на път за индия се е удивил на устройството им

73

Paisij

преди 11 месеца

Ако някой има проблем с ,,Идентитетот,, то това е България и респективно българите.То не бехме монголци,татари,кавказци,иракчани,от Памир ли не бехме,от Поволжието,от Алтайските планини,Монголските степи,съседи на Китай ит.н,арийци,индоевропейци,и какво ли не,но винаги Велики.На какво отгоре...???

72

Gancho

преди 1 година

Да вземат пример от България.Хем не знаем какви сме и откъде сме,но сме Великите българи.Торбата българска с исторически измислици пръщи по шевовете и продължаваме да е пълним.Незнам дали и ние си вярваме на безкрайните измислици,а искаме и света да ни повярва.Ами,те не са ***...

71

Бул гур

преди 1 година

До 71 -Абе....Как кой? Всеки грамотен човек.Ние и Южна Кореа я пишем Ю.Корея,но тя си е Кореа,като и Хърватска ,неспряхме да е назоваваме Хърватия. Много се стараем да се отличаваме от съседните славянски държави,даже се престараваме,но зад това прозират само комплекси и платени агитатори филолози,историци,основно добре платени ченгета,абе пишман работа.

70

Бунгур

преди 1 година

Великите българи-Въздух под налягане. Олекваме...олекваме...

69

Един Българин

преди 1 година

До Македонка И вас да поздравя за перфектния български език. Да не сте учили българска филология в Скопския университет св. Климент Охридски? Говорейки за Охрид, коя архиепископия е запазена последна като най-висока инстанция на българската църква след 15ти век, когато я подчиняват на гръцката в Османската империя? Унищожават я след донос на гърлежите през 1767-*** година. Има запазени документи за това,които Тито не е успял да унищожи. Какво гласи битолския надпис Иван Владислав?

68

Един Българин

преди 1 година

До Маке Срамота е подобно родоотстъпничество и да се поддавате на промиване на мозъци, но аз честно казано искрено ви съжалявам. Наистина познавам прекрасно балканската история и тази на Вардарска и егейска Македония са едни от най-черните. Причините ги знаем, особено Сърби и Гърци, макар те да са ни "клали както турците не са" (това е цитат от "македонец"). В Румъния са им сменили езика също. Надгробните плочи от 19ти век са на български, както и стенописите по църквите като при вас. Със здраве

67

Един Българин

преди 1 година

До Маке Първо да ви поздравя за прекрасният български език, който владете. На всеки чужденец българският е много труден, но за вас по някаква причина не е. Както ви обясниха при нас няма конституция на омрзата и в България има основно турци и "братчеди". Можете да отидете в област Благоевград да ги попитате дали искат да са част от Македония и искат да са македонци. Каквито и да са у нас няма палене на клубове и стрелби. Никой никого не мрази, защото нямаме комплекси. Ние знаем какви сме.

66

Абе

преди 1 година

До Bul gur Толкова си комплексиран, че се правиш на българин.Помисли, кой българин ще напише "МакедониА", а не "Северна МакедониЯ"!

65

Bul gur

преди 1 година

България продължава да олеква в Европейския съюз с глупавата си позиция спрямо Македониа.Незнам дали Македониа имат Б-комплекс,но видимо България има СМ-комплекс.Държим се като удавници за сламка с измислена позиция,основана на комплекси.

64

Поклон!

преди 1 година

По-добре едва ли можеше да се каже!

63

Анонимен

преди 1 година

Коги имаш работа с "идиотот" е така.

62

Анонимен

преди 1 година

Странна работа.През изминалите хилядолетия не сме срещнали който и да е от българските управници да каже че сме народ смесица от гръкомакедонци прабългари и славяни.Те сме част от миналото на Македонското царство.Бащата на Александър цар Филип създава град Филипопол който е бил изключително важен за царството.Дори през турско робство не си е сменял името Филибе.Днес втори по големина град в България,Знаейки сексуалните отклонения на синът си Филип не е искал Сашко да го наследи.Но историята ....

61

Мъка

преди 1 година

Ситуацията наподобява тази на Русия и Украйна. Македонците да внимават , че нашите русофили ще ги нападнат ей така , по путински.

60

Прочел резолюцията

преди 1 година

Бундестагът признава идентитет, език и култура не на "македонскиот народ", а на държавата "Nordmacedonien". От тази гледна точка, това е шамар върху "македонизмот"

59

Предлагам

преди 1 година

Германската държава да се ангажира с ушиването на специални отличителни знаци за българите в Северна Македония, за да засвидетелства искреното си приятелство ! Опит вече имат в това отношение !

58

До Македонка

преди 1 година

Си ефтин салам. Бъдеш поздравена от вистински бугарин од Струмица!

57

Бунгар

преди 1 година

Кога българите се изяснихме какви сме и от къде сме,че взехме да даваме акъл на съседни нам държави те какви са? Това,че има над 20 теории и хипотези за произхода на българите и от къде са дошли на Балканите,нищо не значи.Добре е,да са една- две,но да са вярни.

56

Анонимен

преди 1 година

До Маке Каква реципрочност търсиш,при различни конституционни модели.Ние сме избрали гражданския модел и няма да го променяме заради северномакедонските щения.Вие сте избрали етническия модел,и изброяване на народите живеещи в СМ,и българите са такъв народ.За това ще ги вкарате в уставот или йок ЕС.Въпроса за двойното гражданство е вътрешен за всяка страна.СМ е виновна ,че допуска двойно гражданство,никой друг.Взелите бг. паспорти сами знаят какви са,другото е говор на омраза.Кое не е ясно?