Снимка БГНЕС

Съдебна жалба на бившия спортен водещ Сашо Йовков ще остави генералния директор на БНТ Емил Кошлуков още неопределено време начело на обществената телевизия, въпреки че мандатът му изтече още през юли 2022 г. , съобщава "Сега".

Той е обжалвал пред  Върховния административен съд постановлението на Административен съд София област да бъде обявен за незаконосъобразен начина, по който Съветът за електронни медии приключи миналогодишния конкурс за генерален директор на БНТ, в който не бе избран победител, по информация на "Дневник". Това бе първият път, в който на Кошлуков бе дадена възможност да продължи да управлява БНТ след края на законовия срок. Впоследствие СЕМ реши да не обжалва постановлението на АССО с цел да не се затъва в нови съдебни процедури, а да се съобрази с предписанията на първата съдебна инстанция.

Още по темата

Те бяха медийният регулатор да гласува отново кандидатурите на всички допуснати претенденти, които бяха осем на брой. АССО указва всеки член на медийния регулатор да гласува със „за“ или „против„, но не и с "въздържал се". По време на конкурса през 2023 г. част от членовете на СЕМ се въдържаха, в резултат на което нито един от кандидатите за директорския стол в БНТ не получи необходимите му поне три от общо пет гласа, колкото са членовете на СЕМ.

.„В момента тече съдебна процедура и чакаме как ще се произнесе съдът. Ние ще спазим неговото решение. Няма да обжалваме“, казва Момчилова пред БГНЕС.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase