Снимка БГНЕС

"Областните управители не изпълняват задачи на отделна политическа сила или лице, което ги е назначило. В тази дейност няма място за политически изказвания, освен ако някой областен няма политически амбиции свързани с предстоящите местни избори".

Това каза в началото на днешното заседание на кабинета премиерът Николай Денков, съобщава БГНЕС. В понеделник 27 от 28 областни управители подадоха оставка. Част от тях го направиха с мотива, че имат политически различия с новата власт.

"Днес няма да назначаваме областни управители", каза още премиерът.

Реакцията на институциите този път беше забележително бърза, каза премиерът акад. Николай Денков, коментирайки действията на отговорните институции за преодоляване на последиците от наводненията в района на Берковица.

Още по темата
"На 12 юни, понеделник, в Северозападна България се изляха проливни валежи, които в област Берковица, в района на село Врачеш, добиха стихийни размери. Близо 70 литра на квадратен метър за няколко часа. Това постави под риск живота, здравето на хората, предизвика сериозни материални разрушения и отнесе пътна настилка. Искам да благодаря на хората, които се отзоваха веднага", посочи Денков, пише БТА.

Екипите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ бяха там още вечерта. Цяла нощ работиха. Успоредно с това поделения на Българската армия се включиха там, където е необходима жива сила, за да може да се възстанови движението, да се разчистят отломките“, припомни премиерът.

Денков благодари и на областния управител на Монтана за действията му при наводненията. Той е сред 27-те, подали оставка.
 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase