Снимка БГНЕС

От траурната агенция в Дупница, която се е занимавала с погребението на Ангел Христов - единия от Братя Галеви, отричат да са знаели, че той се издирва, съобщава "24 часа".

"Ние няма как да знаем кое лице се издирва. Оттук може да са минали хиляди хора, които се издирват, как да разбера? Тогава беше Задушница, при нас беше пълно с хора. Ние нямаме такава база данни за издирвани лица. Роднини ми предадоха личната карта и съобщението за смърт от болницата и аз ги занесох при служителката от общината за издаване на смъртния акт", казва пред медията по телефона служителка на траурната агенция.

Той почина мистериозно преди дни, след като 11 години се издирва от Интерпол. Оказа се, че е пристигнал неясно кога и как в България и е починал от инфаркт, а погребението му бе отложено заради образувани досъдебни производства.

Още по темата

От Траурната агенция отказаха да разкажат откъде е било взето тялото на починалия и къде е откарано. МВР съобщи по-рано днес, че той е починал в дома си в Ресилово, а не в частна болница, каквито информации имаше.

Според информация на изданието, полицията в Дупница е открила трупа на Ангел Христов в катафалка на погребална агенция до гробищния парк в града около полунощ в събота срещу неделя.

Точно оттам и трупната линейка на Спешна помощ го е взела и транспортирала до моргата в Кюстендил, по разпореждане на полицията, а след това и в столицата.

От Траурната агенция отказват да съобщят откъде са взели тялото, за да подготвят погребението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase