Снимка БГНЕС

Все още остава мистерия къде точно е починал единият от братя Галеви - Ангел Христов.

По-рано днес се появи информация, че Христов е починал в частната болница "Свети Иван Рилски" в Дупница. Това твърди служителката, издала смъртния акт на издирвания от 2012 г. мъж. Съобщението за смъртта е подписано от лечебното заведение, съобщи bTV.

Личната карта, която е предоставена на служителката, е била на Ангел Христов и е изтекла през 2018 г. Христов и съдружникът му Пламен Галев се издирваха с червена бюлетина на Интерпол от 2012 г.

Още по темата

"Г-н Лефтеров (Ени Лефтероф - собственик на частната болница, бел. ред.) каза, че смъртта на г-н Христов не е настъпила тук", посочва обаче медицинска сестра от частната болница "Св. Иван Рилски 2003" в Дупница пред "24 часа".

Сутринта служителката от ЕСГРАОН в община Дупница Галина Палчева, издала смъртния акт, съобщи, че съобщението за смъртта на Христов, което са й представили, било издадено от тази болница. В него пишело, че смъртта е настъпила в болничното заведение на 3 юни в 8 ч. сутринта.

В документа обаче било объркано името и било написано, че починалият е Ангел Христов Ангелов, вместо фамилия Христов. Тя върнала документа на болницата за поправка на грешката. Няколко часа по-късно отново й го донесли с нанесената поправка на фамилията.

Междувременно кметът на Дупница Методи Чимев обясни пред БНТ, че длъжностното лице, което е на разположение събота и неделя, при предоставяне на необходимите документи, е издало смъртния акт на Ангел Христов.

Той обаче не отговори на въпроса защо смъртният акт е издаден на територията на община Дупница, а не от Сапарева баня, на чиято територия е село Ресилово, където е констатирана смъртта на Ангел Христов.

В събота вечер бе съобщено, че Ангел Христов е издъхнал в дома си от инфаркт, след като се е прибрал тайно в България.

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев заяви, че Ангел Христов не е влязъл в страната с документ за собствената си самоличност.

"Отново ще подчертая, за мен е странно, че нито при получаване на съобщението за смъртта, нито при издаването на смъртния акт, някой е уведомил полицията. Вследствие на нашата оперативна информация, че се готви погребението, ние намерихме тялото, закарахме го в София, сега вече се намира там и утре ще бъдат направени подробни изследвания", каза той.

Братята Галеви напуснаха страната преди 11 години, след като бяха осъдени за организирана престъпна група за рекет и изнудване.

Погребението на Христов трябваше да се състои вчера в Дупница, но беше отложено заради разследване на МВР и прокуратурата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase