Снимка: БГНЕС
fallback

По данни на българското посолство в Делхи, към момента няма информация за пострадали български граждани при снощната катастрофа на два пътнически влака в индийския щат Одиша. Това съобщиха за БТА от Министерството на външните работи (МВнР).

Министерството поддържа контакт със задграничното ни представителство в Делхи и следи ситуацията.

По-рано в Туитър външното ни министерство изрази искрени съболезнования за трагичния влаков инцидент в Одиша.

Най-малко 260 души са загинали и около 900 са получили наранявания при снощната катастрофа на два пътнически влака в индийския щат Одиша, която е най-смъртоносният железопътен инцидент в страната от повече от десетилетие, предаде Ройтерс, като се позова на държавни служители в източния индийски щат. Според Франс прес пък броят на загиналите вече достигна 288.

Сблъсъкът е станал снощи около 19:00 ч. местно време (13:30 ч. по Гринуич) когато експресен влак, пътуващ от Бангалор до Ховрах в Западен Бенгал, дерайлирал и се блъснал в експрес, който пътувал от Калкута до Ченай, съобщиха железопътни служители.

Главният министър на Одиша Навин Патнаик заяви, че в момента приоритетът на властите е "извозването на живите до болниците". Той обяви днешния ден за ден на държавен траур в знак на уважение към жертвите, съобщи БТА.

Според индийските железници мрежата им осигурява пътуването на над 13 милиона души всеки ден. Държавният монополист обаче има лоши резултати по отношение на безопасността поради застаряващата инфраструктура, посочва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

До 3

преди 10 месеца

В Великите Съединени Американски Щати почти всеки ден става влакова катастрофа (провери ако не вярваш). Инфраструктурата им на железопътния транспорт не е оправяна никой не знае от кога. А по въпроса за страните от 3-я свят, дали ти е известно, че Швейцария и тя попада в тях?

7

Анонимен

преди 10 месеца

до 3 егатии и тъпччото,страна от четвърти свят такъв термин няма.Със сигурност не знаеш и за кои страти се отняся термина "страни от третия свят"

6

Анонимен

преди 10 месеца

Това са 3 влака.Товарен и насрещен!

fallback