Снимка: БГНЕС, архив

В платформата на Helpbook.info получихме немалко сигнали от компетенцията на БАБХ. С наближаване на лятото и очакваното повишаване на температурите заведения със лоша хигиена са потенциална бомба за здравословни проблеми. Един от тях се отнася до лоша хигиена в заведение за мръвки на жар: 

"Пушат цигари, докато готвят. Пипат парите със същите ръце, с които готвят, без ръкавици. Всичко е потънало в слоеве прах и мазнотия. Бяха набъркали разядка и я сложили в голяма тава върху КОША. Цялостната хигиена на заведението очебийно е компрометирана и със затоплянето на времето е въпрос на време някой да се натрови". Нашият потребител е оставил и адреса на заведението за бързо хранене.

Изпратиха ни сигнал за потресаващи условия в тоалетна на корейски ресторант. Авторът на сигнала твърди, че в заведението има само една тоалетна за клиенти. Казанчето и мивката не работят, което води до невъзможност клиентите да се погрижат за личната си хигиена. Почистване също не се извършва - петната са навсякъде, а кошчетата за боклук преливат от отпадъци.

Оплакаха ни се и от китайски магазин в София, където се приемат плащания само в брой, а касови бележки изобщо не се издават.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате, нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението.

Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 3 месеца

Щастието е градинка. Ако всеки ден се трудиш, ще има цветя. За мързеливите егоисти, които не ценят труда, своя и на другите, избуяват плевелите на завистта, злобата и алчността. С кражби се заграбва богатство, НО НЕ И ЩАСТИЕ ! Виждали сме мнозина богати и нещастни. ЩАСТИЕТО ИДВА СЪС САМОУВАЖЕНИЕТО, ЧЕ СМЕ ДАЛИ НЕЩО ЦЕННО НА СВЕТА И СВЕТЪТ НИ СЕ ОТПЛАЩА !

30

Анонимен

преди 3 месеца

Град с 2 милиона население няма един читав ресторант !!!Един няма, не 5-6!!*** балканци.

29

Анонимен

преди 3 месеца

До :) (28) За какви ТОЛКОВА пари говориш като в София е по-скъпо от Париж в ресторантите?! Я слезте на земята!! Българите просто сте мърляччи селски!!