Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Едночасова предупредителна стачка ще проведат служители от Националния осигурителен институт (НОИ) на 25 май, съобщиха от синдикалните организации КНСБ и КТ "Подкрепа".

Очаква се в акцията, която ще се състои между 10:00 и 11:00 часа, да се включат над 2200 работници от цялата страна.

Исканията на работещите са три - увеличение на средствата за работни заплати в системата на НОИ с не по-малко от 30%; увеличените средства да се разходват за нарастване на основните заплати на всички работници и служители на НОИ по съгласуван и одобрен от синдикалните организации на работниците и служителите в НОИ механизъм; увеличението на основните заплати да влезе в сила със задна дата от 1 януари 2023 г.

Към момента в проекта на държавен бюджет, изготвен от служебното правителство, не е предвиден ръст на разходите за персонал в НОИ. В системата на института работят близо 3600 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Аа

преди 11 месеца

За цялото си съществуване НОИ не е наел един човек с конкурс, всички с връзки са там.

13

аАААА

преди 11 месеца

До Колю от Бяла СлатинаТази държава няма никакъв шанс да потегли в правилна посока.В нито една област. Защото навсякъде царува безхаберие и некадърност.На всички, които смятат, че в НОИ е прекрасно - заповядайте. Конкурси има обявени непрекъснато. Конкретно в Пенсии искам да бъдат сложени няколко от много компетентните коментатори. Да изкарат месец - два на гише или при пълна натовареност и след това да седнат и да дават идеии мнения.А съкращения наистина може и трябва да има.

12

Аз

преди 11 месеца

Ще има лелки по гишетата, защото млад човек на такава заплата няма да се съгласи да работи.

fallback