14

Аа

преди 11 месеца

За цялото си съществуване НОИ не е наел един човек с конкурс, всички с връзки са там.

13

аАААА

преди 11 месеца

До Колю от Бяла СлатинаТази държава няма никакъв шанс да потегли в правилна посока.В нито една област. Защото навсякъде царува безхаберие и некадърност.На всички, които смятат, че в НОИ е прекрасно - заповядайте. Конкурси има обявени непрекъснато. Конкретно в Пенсии искам да бъдат сложени няколко от много компетентните коментатори. Да изкарат месец - два на гише или при пълна натовареност и след това да седнат и да дават идеии мнения.А съкращения наистина може и трябва да има.

12

Аз

преди 11 месеца

Ще има лелки по гишетата, защото млад човек на такава заплата няма да се съгласи да работи.

11

АА

преди 11 месеца

И в нашата агенция има обявени конкурси, но никой не иска да работи за 1200лв. С висшо техническо образование за 1200лв. И не, няма пенсионери, освободиха ги.

10

Анонимен

преди 11 месеца

За всички, които са с мисленето от преди 90 г. и според тях служителите се почесват по цял ден, информирам ви, че има обявени конкурси в НОИ, заповядайте щом е толкова прекрасно...

9

Човек от системата

преди 11 месеца

Персонала на НОИ е 3400 човека, на 2 500 000 пенсионери, през последните години по естествен път 30 % от персонала е извън системата. В НОИ пенсионери не работят, максимум 2,3 месеца и са вън системата,което не може да се каже за доста други системи които са с с пъти в повече персонал(досетете се кои😁). Ако в момента се съкрати персонал Системата ще се срине. За тези стартови заплати никой няма да пожелае да работи, да не говорим че трудът е строго специфичен, материята е сложна и обемиста.

8

ole

преди 11 месеца

Оле, оле. Моментална модернизация, дигитализация и съкращаване на служителите с 50%. Ще ми стачкуват. Безделни лели, дето чукат с един пръст на клавиатурата и са криви на всеки и за всичко.

7

Фед Красивия

преди 11 месеца

Реалиста,но извън София навсякъде в прованса чиновника е БОК!!И краде и яде и тормози народовластието.За това е виновна само Софийската администрация.Оправете си нещата,да се оправи и България.Цялото ДДС на държавата в София отива!!!

6

Реалист

преди 11 месеца

Навсякъде в държавните администрации в България заплатите са мизерни. Това особено много личи в София, където живота е скъп, а средната заплата е два-три пъти по-висока от масовите заплати в държавната администрация. Заради мизерните заплати има много вакантни места, но няма желаещи за тях.

5

До запознат

преди 11 месеца

Така е по всички институции - НКЖИ (БДЖ), НОИ, НАП, БАБХ, КЗП, КЗК и т.н. Обикновените работници ги скъсват от работа за мизерни заплати, а на всеки работник се падат по трима шефове, които са напълно излишни и взимат високи заплати без никаква ефективност от тях.

4

запознат

преди 11 месеца

Частник капиталист съм но мой близък роднина работи в НОИ и виждам отблизо.Има огромна диспропорция.На ниските нива работят като луди - защото просто имат страшно много работа - получават почти минимална заплата. На високите нива(разбирай Сф) много директори много вожд и напълно излишни.Към това да прибавим и политическите назначения-никак не са малко.С две думи - трябва да съкратят много вождове и спестените заплати да отидат по ниските нива и нещата ще се оправят

3

Фед Красивия

преди 11 месеца

Ами странно,то от тях си зависеше,да има заплати в бюджетните.Какво се получава?Ние дребните частници,ако не внесем осигуровките до 10-то число на следващия месец,се почват едни глоби и си на стената на срама в НАП.Изведнъж обаче разследват Ковачки за неизплащане на заплати над..... 6 месеца...Е как той може,а ние веднага на Стената?Еми ,колкото си изкарате господа хранитутници!!

2

Колю от Бяла Слатина

преди 11 месеца

Веднага половината да се уволняват. И утре още веднъж - половината на другата половина. И държавата потегля напред с пълна сила.

1

Анонимен

преди 11 месеца

Може да се намали бройката на персонала наполовина----------