Снимка: БГНЕС
fallback

В отговор на разпространеното днес по-рано твърдение на националния омбудсман Диана Ковачева Топлофикация София категорично заявява, че при определяне стойността на месечните фактури през целия отоплителен сезон се ръководи единствено от действащата нормативна уредба и по конкретно Методиката за дялово разпределение на топлинната енергия в сгради в режим на етажна собственост, която е Приложение към чл. 61, ал. 1 от Наредба за топлоснабдяването.

Oще по темата
Разпространеното твърдение говори за непознаване на цитираната нормативна уредба и дава възможност за спекулации по чувствителна за обществото ни тема.

Отговори на въпросите, които се повдигат са дадени в Протокол №8/15.01.2021 г. от заседание на КЕВР във връзка с извънредна проверка на „Топлофикация София“ ЕАД по повод „клиентски жалби за завишени сметки през месец ноември 2020 г.“

Топлофикация София, както досега ще окаже пълно съдействие в случай на проверка от контролните органи и Министерство на енергетиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Мутристан

преди 11 месеца

Тази крадлива мафия кога ще ПЛАЩА ОБЕЗЩЕТЕНИЕ на собствениците на имоти, чието здраве е съсипала чрез ИЗНУВАНЕТО ЗА ПАРИ??????? Защото завеждат дела за НЕДЪЛЖИМИ СУМИ = ние да не сме донори на крадците, олигарските и картелите???

26

Ивайло

преди 11 месеца

Оправете си сайта за проверка на сметките , пък другото то се е видяло .....

25

Топлофикация

преди 11 месеца

Справедливо е..., разпределение по кубатура на сградна, ползваш не ползваш. Или индивидуален отказ от парно. Кажете как сграда с усвоени 60% стълбищни тръби за парно и топла вода ще реши на ОС справедливо плащане и разпределение? Цялата тежест от сградна се поема от 40% останали жилища, като част от тях сменят радиаторите. А останалата част е дала на наематели апартаментите, и не им пука, наемателите плакат. С дистанционните ще продължат кражбите от съседи.

fallback