Снимка: БГНЕС
fallback

В позиция до медиите българското Министерство на външните работи осъди посегателството срещу сградата на Дома на Европа в София вчера. "Подобни деяния контрастират в несъвместим противовес на съвременна България, както и на демократичните ценности, които страната ни олицетворява", се казва в позицията.

Сградата, в която се помещават Представителството на Европейската комисия и Бюрото на Европейския парламент в България, беше залята с червена боя от симпатизанти на партия "Възраждане", които участваха в шествие против изпращането на българско оръжие за Украйна.

Проявата беше осъдена по-рано от говорителката на Комисията Мириам Гарсия Ферер. Тя добави, че Еврокомисията ще информира компетентните органи.

В Twitter председателят на Европарламента Роберта Мецола написа: "Бюрото на Европейския парламент в София стана мишена на вандали, недоволни от нашата позиция в подкрепа на Украйна."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

87

Ton

преди 11 месеца

ЕС няма бъдеще , превърна се в диктатура , това го живяхме,но тази ще бъде много по лоша,вие гледайте!

86

Анонимен

преди 11 месеца

Боле ме сейдера

85

Анонимен

преди 11 месеца

Хвърляне на боя по посолства независимо на кого са ,чупенето на паметници независимо на кого са е вандаски акт.Хвърлената боя от хулиганите Хаджигенов и Бабикян по руското посолство без адекватно наказание за тази простотия,която нищо не решава само показва равнище на култура.Същото е и това.което е направено вчера.Стига мерете с различен аршин!В простащината няма нито леви.нито десни.Има прости българи!!!!!

fallback