Снимка: БГНЕС

Най-честите сигнали, които получаваме от град Варна в платформата на Helpbook.info, са за бездомни кучета, опасни и агресивни.

Ето и поредния сигнал, който изпраща наш потребител: "За пореден път ситуация - слава Богу успях да се измъкна с кучето си. Нападна ни без абсолютно никаква причина глутницата кучета от комплекс "Оркид хилс" във "Възраждане" 1. Бях с детска количка, тъкмо си оставих 2-годишното дете на градината и бях с домашното си куче на 1 годинка. Тръгвайки по нагорнището се разлаяха и се събраха около 5 кучета, големи, които наскоро разкъсаха котка в подземния паркинг на блока ни, минути преди да отида до колата с бебето и детето си... Подадох сума ти сигнали за тези кучета, целият квартал е в шок от тях. Не разбирам какво трябва да стане, за да се вземат мерки, изключително агресивни са и дебнат като глутница и не спират. Тичайки днес, едвам успях да вляза в магазин, за да не ни нападнат. Добре че имаше хора, които отвън се опитаха да ги изгонят. Това е нелепо, квартал с млади семейства, много домашни кучета и най-вече всички сме с малки деца, които също разхождат кучетата сами пред блока.. Какво е това безхаберие на общината, трябва ли някой човек да умре?", се пита в сигнала.

Получихме сигнал, адресиран към БАБХ, с молба за проверка и вземане на спешни мерки: „Получих съобщение от системата ЕПОРД, че в близост до моя пчелин, намиращ се в с. Гълъбник Община Радомир, област Перник, на 27.04 2023 г. ще бъде извършено третиране с инсектицид ЕВУР 2Ф на рапица, която вече е във фаза на цъфтеж! Часът на третиране е 20:00 ч., но тъй като културата е вече в цъфтеж това няма значение и е изключително опасно за пчелите!
Това е в разрез с наредбата за опазване на пчелите и се надявам на вашето бързо съдействие! И спиране на третирането!“

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info.

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase