Снимка: БГНЕС
fallback

Колеги и приятели на журналиста Милен Цветков почетоха паметта му на кръстовището на бул. "Черни връх" и ул. "Сребърна" в столицата, предаде репортер на БГНЕС.

Днес се навършват три години от смъртта на журналиста, който бе убит докато чакаше да светне зелен светофар.

Журналистът бе пометен от дрогиран шофьор докато чака в автомобила си на червен светофар навръх Великден. Обвиняемият за убийството - Кристиан Николов, под влиянието на наркотици и с превишена в градски условия скорост, блъсна автомобила на Цветков на червен светофар в района на мол "Парадайз център" в София навръх Великден 2020 година.

Кристиан Николов е единствен обвиняем по делото. На 4 март тази година бе признат от Софийски градски съд за виновен за извършено по непредпазливост престъпление и му беше наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 9 години, което да се изтърпи при първоначален общ режим, както и „лишаване от право да управлява моторно превозно средство“ за срок от 10 години.

Днес делото му трябваше да бъде гледано от ВКС, но Николов е под карантина с COVID-19, и то бе отложено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Луд с лопата

преди 1 година

И това е известен човек ,ако беше някой случаен от народа ,богаташите щяха да са изяли всички с парцалите до сега и щяха да изкарат жертвата виновен.Ейна това дередже сме в България с правосъдието ,толкова е право ....

31

Истината

преди 1 година

Последно изнудваше правителството с компромати, което си е чисто самоубийство особенно когато подлагаш морала, достойнство, и надеждността на Власт имащите с имунитет. Чудно е как само един път са го блъснали би трябвало с танк или валяк няколко пъти. Журналистиката не е за всички особенно за тези които се оставят да ги блъскат или правят така, че да ги блъскат.

30

Иван

преди 1 година

Куп доказателства, свидетели, камери, експертизи. Но за Българския съд, това не е нищо. Магистратите чакат да видят колко ще кихне семейство Николови, за да се "оправят" нещата и до там. Млади хора, бягайте от тук докато все още можете - колкото по-рано, толкова по-добре!

fallback