Снимка БГНЕС
fallback

Великденските добавки за около 1 млн. пенсионери ще се изплащат от утре, 11 април, съобщиха от НОИ. От тази дата пенсионерите, които получават пенсиите си в пощенските станции, ще могат да вземат еднократната допълнителна сума от 70 лв.

Изплащането на великденска добавка става с отделен пенсионен запис и ще продължи до края на април. В случай че пенсионерът не успее да получи сумата в рамките на този срок, тя ще му бъде изплатена след поискване от териториалните поделения на НОИ.

Пенсионерите, които получават парите си по банков път или чрез друг доставчик на платежни услуги, ще получат добавката под формата на допълнителен превод утре, 11 април 2023 г.

Сумата от 70 лв. ще достигне до над един милион и две хиляди пенсионери, които получават пенсия, без добавките и компенсациите към нея, в размер до линията на бедност от 504 лв. включително. Министерският съвет одобри допълнителен трансфер в размер на 72 милиона лева към бюджета на държавното обществено осигуряване, след като пъроначално пенсиите бяха изплатени без великденски бонуси и това стана повод за бурни реакции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 1 година

Утре ще се плащат добавки към пенсиите на пенсионерите укривали доходи и осигурявали се на минимални суми. За тези, които са се осигурявали на реалните доходи няма да има добавки.

18

Факт

преди 1 година

Утре ще проверим дали има пари

17

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 2 - Баща ти хубаво е бил миньор, тежък труд и сравнително добре заплатен, съответно по-висока заслужена пенсия. Но защо вие, младите, чакате на неговата пенсия, за да си платите сметките? Молите се да оздравее, от деменция не се оздравява. Чудя се, ако беше с пенсия 300-400 дали пак щяхте да се молите за същото? Иначе, жалко за човекът, би било по-добре да поживее нормално с тая пенсия, заслужил си го е.

fallback