Снимка: БГНЕС

От петък, 31 март, съгласно заповед на вицепремиера и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, има нова процедура за реакция при такива заплашителни имейли - решение се взима от МВР, а не от директорите на училищата дали ще спрат учебните занятия.

Това заяви на извънреден брифинг главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров.

"Искам да обърна внимание на всички директори на училища, че при такава заплаха, решение дали да се прекратят учебните занятия се взима от МВР, като ние преценяме дали в имейла има потенциална заплаха", обясни той.

"В тази процедура много подробно е описано стъпка по стъпка какво се прави. Ето защо днес спирането на учебните занятия, и то само от общински училища, е в нарушение на тази процедура. Още сутринта дадох разпореждане да не се спират учебните часове, тъй като самият имейл беше анализиран и се прецени, че няма основания за опасност."

Главен комисар Петър Тодоров заяви, че ще бъде търсена административна отговорност на директорите за неизпълнение на полицейско нареждане, ако те в нарушение на тази заповед прекратят учебните часове.

"Разпоредил съм писмено, до края на деня, всички директори да бъдат запознати с тази процедура", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase